Discreția, arma lui Dinamo!

iunie 5, 2013 in Liga 1

Ionuț Negoiță derulează proiectul noului Dinamo într-o discreție totală. Patronul „roș-albilor” l-a ales antrenor pe Gigi Mulțescu. O mișcare inteligentă. Ce urmează?

Ionuț Negoiță derulează proiectul noului Dinamo într-o discreție totală. Patronul „roș-albilor” l-a ales antrenor pe Gigi Mulțescu. O mișcare inteligentă. Ce urmează?

Asaltați cu întrebări din toate direcțiile, șefii noului Dinamo păstrează o discreție totală asupra viitoarelor transferuri. Patronul Ionuț Negoiță și președintele Constantin Anghelache tac și fac. Vorba că la Dinamo vin 30 de jucători, care a circulat de vreo două săptămâni încoace, prin presă și în peluză, începe să prindă contur. Nu vor fi 30 dar de venit vin destui. Nume? Ei, aici e temă de discuție. În fotbalul românesc mai toată lumea e gură spartă. Uite că Negoiță și Anghelache nu spun nimic deși au lista bogată. Au adus un antrenor meseriaș, Gigi Mulțescu, obișnuit să facă mari numele… mici. Noul Dinamo se naște încet și sigur. Într-o discreție de invidiat de către cei care vorbesc mult!

Lumea fotbalului românesc s-a obișnuit să facă transferuri cu ajutorul mass-mediei. De multe ori au circulat doar intenții în loc de certitudini. De și mai multe ori transferurile vizate au eșuat la câteva zile după apariția știrii respective. Uneori, poate ăsta era scopul. 🙂 Și uite tot așa. Cine dorea să ridice cota unui jucător arunca pe piață o „bombă” despre el și mai adăuga la tranzacție încă 100.000 de euro. Poate și mai mult.
Maniera asta de a face transferuri nu are nimic în comun cu profesionismul. Dimpotrivă. Un proverb sună cam așa: „Vorbă multă, sărăcia omului”. Câte transferuri nu s-au irosit așa? Spune-ți și voi… Câte? Prea multe…
Noul Dinamo începe să prindă contur cu discreție. Unii aruncă cu pietre. Ba că apare alt Dinamo, ba că sunt salarii mici pentru jucători, ba că pleacă ăla, ba una, ba alta. E clar că pragmatismul instalat de Ionuț Negoiță odată cu preluarea clubului deranjează multă lume importantă. Mai mult, la Dinamo se va câștiga bani doar de cei care vor face performanță. Nu pe valoarea numelui.
La rândul său, președintele Anghelache nu face rabat de la aceste axiome. Faptul că presa nu află despre transferuri este un semn că încet, încet, fotbalul intră în normalitate. Șansa unui transfer de a se concretiza depinde în mare măsură de discreția în care s-au purtat negocierile. Din acest motiv cred că Dinamo va avea una dintre cele mai reușite campanii de achiziții.
Atenție, nu numele contează ci calitatea jucătorilor. Gigi Mulțescu e mulțumit de acest aspect. Altfel nu accepta oferta!