Liga pustie

iunie 6, 2013 in Liga 1

ACS Poli Timișoara nu este... Politehnica Timișoara. Altfel stadionul era plin. Așa, rămâne pustiu!

ACS Poli Timișoara nu este… Politehnica Timișoara. Altfel stadionul era plin. Așa, rămâne pustiu!

Ce-a bătut dar să vedeți ce-o să bată vântul prin tribunele stadioanelor din Liga 1. Și așa erau destule probleme cu absența suporterilor că acum vor fi și mai și. Dintre cele patru echipe promovate sunt trei la care fanii se numără pe degete: Corona Brașov, Săgeata Năvodari și ACS Poli Timișoara. Dacă în cazul primelor două numele lor nu emană tradiție și istorie, la ACS Poli Timișoara tresari un pic. Dar, vai, nu e Poli cea pe care o știm și iubim. E un hibrid, un produs al vremurilor actuale din fotbalul românesc, ceva datorat crizei financiare, insolvenței și nepăsării autorităților locale. Încă trei stadioane goale unde-o să s-audă mai tare șuierul vântului decât bucuria spectatorilor. O imagine dezolantă dar asta e!

Tot respectul pentru munca celor de la Corona Brașov, Săgeata Năvodari și ACS Poli Timișoara. În plan sportiv, și nu numai, ei n-au nicio vină. Dacă vorbim despre o vină aceasta aparține celor care au administrat cluburi cu tradiție precum Universitatea Craiova, Rapid București, UTA, Farul Constanța sau FC Bihor. Lista poate continua. Cluburi importante, cu mulți suporteri, care au ajuns la matineele din Liga 2.
Pe acei „manageri” se varsă oful multor fani. Altfel nu se ajungea la o Ligă 1 cu nume mai puțin sonore, fără tradiție, fără istorie, fără suporteri. E bine că Brașovul va avea două echipe în primul eșalon. Dar oare merită efortul? În loc să existe o singură formație, redutabilă, capabilă să joace în cupele europene, Brașovul se va chinui cu două echipe. Una la retrogradare, cealaltă, „Steagul”, pe la mijlocul clasamentului.
Năvodariul are echipă de Liga 1. Măcar i-a locul Viitorului lui Hagi care, din câte se aude, se va muta la Voluntari, în județul Ilfov. Halal … manevră. Rușine… Constanței. Năvodari, un orășel mic, fără prea mulți suporteri, care bagă și niște bani ai contribuabililor într-o formație care va lupta, mai mult ca sigur, pentru evitarea retrogradării. Dar unde este Farul? Un oraș așa mare cum este Constanța nu poate avea o echipă de fotbal de top? Ce rușine!
În cazul ACS Poli Timișoara e și mai și. Am văzut jucătorii bucurându-se pentru promovare în fața unor tribune goale. Imagini dezolante care explică totul: ACS Poli nu este… legendara Poli. Suporterii au taxat asta prin absență. Ce poate fi mai dur? Un răspuns pentru indiferența autorităților locale față de fotbal dar și o palmă încasată de cei care și-au bătut joc de Politehnica Timișoara!
Așadar, să nu vă mire dacă în campionatul următor vom avea o ligă pustie. Fără freamăt, fără spectabori, fără zâmbet!