Steaua, în goană după un „decar”!

ianuarie 26, 2014 in Liga 1

Lucian Sânmărtean este genul de mijlocaș care poate limpezii jocul Stelei. Transferul la Steaua are șanse să se facă acum!

Lucian Sânmărtean este genul de mijlocaș care poate limpezii jocul Stelei. Transferul are șanse să se facă acum!

Am spus de multe ori că fotbalul românesc duce dorul unui nr. 10 de calitate. Mai ales naționala care ratează obiectiv după obiectiv. Dobrin, Balaci, Hagi și Mutu sunt dovada că istoria confirmă ceea ce spun. În fotbalul românesc, și nu numai, echipele de top s-au construit în jurul unui „decar” autentic. Cei de la Steaua știu asta dar niciodată nu au dorit să facă un caz. Chestie de imagine. Acum e limpede: Lucian Sânmărtean este alesul. Un jucător capabil să facă singur diferența într-un meci cu miză. Dacă rezolvă transferul, Steaua dă lovitura. Sânmărtean nu are nevoie să-și demonstreze talentul ci doar utilitatea maturității în joc. Din această perspectivă este mai valoros ca Mutu. Cel puțin acum, la ora când vorbim despre asta. Este o realitate: Steaua căuta de zor un „decar” și se pare că l-a găsit!

Nu îmi propun să transform acest comentariu într-o comparație între Lucian Sânmărtean și Adrian Mutu. Inevitabil, vor exista „pasaje” de acest gen deoarece ambii fotbaliști au fost doriți la Steaua. Mutu a ales Petrolul, iar Sânmărtean ar putea fi alesul Stelei.
Spre deosebire de Mutu, Sânmărtean face parte din categoria jucătorilor cuminți. Joacă fotbal ca să câștige bani frumoși. Și fără scandaluri. Atât. Are „gărgăunii” lui dar numai atunci când nu i se dă ceea ce i s-a promis prin contract. În rest este genul de jucător care tace și face.
Până acum, Steaua a pierdut bătălia transferurilor cu Astra dar mai ales cu Petrolul. Lucian Sânmărtean poate compesa rapid acest decalaj. Un jucător care știe să țină de minge în momentele de presiune extremă, găsește soluții sclipitoare în atac și poate primi oricând pasa decisivă pentru că știe ce să facă la finalizare.
Sânmărtean este un nr. 10 care poate aduce liniște și încredere în jocul campioanei. Dacă Steaua finalizează acest transfer acum îi va fi mai ușor în lupta pentru titlu. Cu certitudine. Dacă face tranzacția la vară o să tremure serios. „Roș-albaștrii” au nevoie de acest jucător dacă țintesc eventul și mai mult decât atât. Altfel, riscă!