Chiricheș, prima dezamăgire!

ianuarie 27, 2014 in Internaţional

Vlad Chiricheș joacă fotbal cu zâmbetul pe buze. De aceea avem instinctul de a-i ierta prima greșeală. Cu condiția să nu se mai repete!

Vlad Chiricheș joacă fotbal cu zâmbetul pe buze. De aceea avem instinctul de a-i ierta prima greșeală. Cu condiția să nu se mai repete!

L-am considerat pe Vlad Chiricheș un exemplu de urmat de cei care vor să ajungă fotbaliști. Foarte mulți copii îl consideră un model pozitiv. Mă refer la stilul de joc dar și la modul în care se comportă în afara stadionului sau în fața camerelor de luat vederi. Imaginile cu Chiricheș abia ținându-se pe picioare, iar apoi căzând în zapadă au șocat lumea fotbalului și nu numai. Drama cea mare este că tinerii, copiii, juniorii au pierdut un idol. Nu vreau să-l apăr pe fundașul lui Tottenham dar ceva este în neregulă. Refuz să cred că episodul cu băutura este adevărat din dorința ca după acest incident nefericit „Chiri” să redevină jucătorul responsabil pe care îl știam de la națională. Poate este o farsă, o capcană în care a picat Chicircheș. Deocamdată, apariția publică „împleticită” urmată de un plonjon în zăpadă reprezintă o mare, o mare dezamăgire. În special pentru copiii care încă îl mai iubesc și cred în steaua lui norocoasă!

Un fotbalist de nota 10 a ajuns pe șapte cărări. Asta s-a întâmplat luni seară cu Vlad Chiricheș. O postură jenantă, incredibilă. Nu îi stă bine. Incidentul cu șprițul încă mai ține prima pagină a ziarelor de sport sau topul știrilor de televiziune. Și asta tocmai când marele antrenor Jose Mourinho se interesa de el ca să-l transfere la Chelsea.
Nu exclud varianta unei farse grosolane. Poate o capcană întinsă de dușmani. L-au ademenit la bautură, iar „Chiri” este genul de om care nu ține. Asta ar trebui să acheteze el și prietena sa că altfel nu se explică cum a fost televiziunea acolo. Decât la pont! 
Chiar dacă ar fi o făcătură, Vlad Chiricheș nu are scuze. Imaginile cu mersul împleticit, ținutul de pereți și căderea în zapadă au făcut înconjurul lumii. Imaginile prezentate de site-ul www.mirror.co.uk sunt grăitoare. (http://www.sport.ro/stranieri/imagini-incredibile-chiriches-beat-mort-si-aproape-sa-si-rupa-gatul-capitanul-nationalei-surprins-in-ipostaze.html). Sigur a ajuns și la șefii lui Tottenham!
Păcat. Indiferent de scuze, imaginile în cauză îl vor urmări toată viața. Chiar și așa o greșeală nu poate șterge o carieră. Vlad Chiricheș va avea „n” șanse ca să demonstreze că a fost o întâmplare nefericită. Și-atât!