Petrolul, transferurile și efectul de bumerang

ianuarie 28, 2014 in Liga 1

Younes Hamza, inima galban-albastră a Petrolului a plecat la Botev Plovdiv. O pierdere în plan fotbalistic deși transferul a adus profit financiar!

Younes Hamza, „inima galban-albastră” a Petrolului, a plecat la Botev Plovdiv. O pierdere în plan fotbalistic deși transferul a adus profit financiar!

După sosirea lui Adrian Mutu și Ianis Zicu la Petrolul Ploiești am spus că există riscul efectului de bumerang. Adică bucuria să se transforme în revoltă. Miile de fani prezenți la prezentările celor două vedete, sutele de tricouri vândute și alte încasări nu mai țin de cald. Suporterii „găzarilor” tună și fulgeră pe forumuri fiind nemulțumiți după ce Hamza, Benga și Dore au fost lăsați să plece la Botev Plovdiv. În ciuda sumelor importante încasate de club, „lupii galbeni” doresc păstrarea jucătorilor cu personalitate. Scandalul tinde să ia amploare după ce s-a aflat că Boudjemaa este la un pas să ia și el calea Plovdivului. Deși i-a adus pe Mutu și Zicu, conducerea Petrolului riscă să-și pună suporterii în cap. Aceștia amenință cu acțiuni de protest dacă clubul va continua să vândă jucătorii cu personalitate și dragoste față de culorile galben-albastre.

Matematica e simplă. Transferurile lui Hamza, Benga și Dore la Botev Plovdiv (Bulgaria) au adus 1,2 milioane de euro în contul Petrolului. Venirile lui Mutu și Zicu echivalează cu 500.000 de euro plătiți ca prime de instalare. Diferența, adică 700.000 de euro, înseamnă profit. Dar cu dragostea față de club cum rămâne? 🙁
Asta se întreabă și fanii petroliști. Pentru ei, Younes Hamza (27 de ani) înseamnă cel mai valoros jucător din lot și poate cel mai apreciat pentru dăruire. Transferul lui Hamza la Botev Plovdiv e ca și cum s-ar smulge inima galben-albastră a Petrolului.
La rândul său, Damian Boudjemaa (28 de ani) a fost plimbat cu zăhărelul pentru prelungirea contractului. Bulgarii de la Botev au intrat din nou pe fir și îl vor la echipă. Acum. Asta ar fi bomboana pusă de conducerea petrolistă pe coliva indiferenței. Hamza și Boudjemaa au contribuit decisiv la salvarea Petrolului de la retrogadare, în sezonul 2011 – 2012, iar acum sunt lăsați în umbra lui Mutu și Zicu.
Șefii Petrolului riscă declanșarea unui război pe care nu-l vor câștiga niciodată. Suporterii amenință că nu vor mai veni la meciuri. Mutu și Zicu sunt doi fotbaliști de rasă care au fost aduși cu mare tam-tam și foarte mulți bani dar care încă nu au făcut ceva pentru Petrolul. În timp ce Hamza și Boudjemaa au făcut… istorie!