Steaua, în atac cu… MM?

iulie 26, 2012 in Internaţional

Mutu și Marica, un atac la care e greu să visezi dar să-l mai și ai pe teren!

Nu este vorba despre managerul general al Stelei, Mihai Stoica. 🙂 Adrian Mutu și Ciprian Marica sunt vedetele despre care se vorbește astăzi că ar putea ajunge la Steaua. Fostul jucător al Cesenei dă din coate în căutarea unui contract, iar Marica e pus de Schalke 04 să-și caute echipă. Deocamdată zvonuri dar dacă se va concretiza ceva Steaua poate avea un atac letal cu Mutu și Marica în avanposturi. Cum salariile „roș-albaștrilor” sunt plafonate de ceva vreme este greu de crezut că se va finaliza o astfel de tranzacție. Totuși, Gigi Becali este imprevizibil și din acest motiv orice este posibil!

Ca să ajungă la Steaua, Mutu are de rezolvat povestea unei datorii mai vechi la Gigi Becali. Cam 75.000 de euro după spusele patronului Stelei, sumă care a generat un conflict uriaș. În presă. Dar trăim în România și orice este posibil. De la „hahaleră”, cum îi spunea lui Mutu în urmă cu ceva vreme, Gigi Becali ar putea reveni repede la sentimente mai pașnice.
Se aude că „Briliantul” s-a interesat de salariul pe care îl poate primi de la Steaua ceea ce înseamnă că n-ar spune nu unui acord cu gruparea din Ghencea. Mutu are o situație financiară complicată, iar Cesena i-a pus în vedere că nu mai are nevoie de serviciile lui din cauza salariului foarte mare. Ceva în jurul a 1,5 milioane de euro. Într-o astfel de situație, Mutu poate accepta mai puțini bani decât statutul de… șomer de lux!
În cazul lui Ciprian Marica datele problemei sunt cam aceleași. Schalke 04 i-a pus în vedere că trebuie să-și caute echipă, iar salariul jucătorului este și mai mare: 2,5 milioane de euro. O căruță de bani. Nemții vor ca Marica să fie împrumutat la o altă grupare și nu doresc, deocamdată, un transfer definitiv. Asta simplifică un pic tranzacția. Gigi Becali deja a declarat că dacă Schalke 04 îi plătește jumătate din salariu este gata să bată palma cu oficialii clubului german.
Marica este pus sub presiune. Dacă nu își găsește repede o echipă este nevoit să joace la formația secundă a clubului german. În aceste condiții, atacantul naționalei României trebuie să se miște repede și poate renunța la o parte importantă din pretențiile financiare. O condiție capitală pentru a ajunge în Ghencea.
În acest moment, Steaua este ca o mană cerească pentru Mutu și Marica. Cei doi ar rămâne în atenția mass-mediei sportive, și nu numai, pentru că: ar juca la o echipă cu nume, ar avea motivație, ar fi prezenți în cupele europene, ar rămâne în vizorul selecționerului Victor Pițurcă și, nu în ultimul rând, ar avea salarii decente!