Steaua fără… vlagă

decembrie 9, 2013 in Liga 1

Steaua a uitat să se bucure de victorie în campionat. S-a obișnuit cu... 1-1 fiind în pericol de a pierde fotoliul de lider până la vacanță!

Steaua a uitat să se bucure de victorie în campionat. S-a obișnuit cu… 1-1 fiind în pericol de a pierde fotoliul de lider până la vacanță!

E clar că Steaua gâfâie serios pe final de sezon. Meciul de la Galați, cu Oțelul, a fost picătura care a umplut paharul bănuielilor. „Roș-albaștrii” nu mai pot să țină un ritm ridicat de joc, iar starea de oboseală se vede de la o poștă. Faptul că se vrea (re)amânarea restanței cu Astra confirmă ceea ce spun. Reghecampf și ai săi știu că dacă vor juca toate partidele programate în decembrie riscă să piardă locul 1. Mai mult, pot apărea și accidentări. Steaua n-are vlagă pentru că a rulat un număr prea mic de jucători deși lotul are destule nume importante. De dragul rezultatelor în Liga Campionilor. O decizie cu efect de bumerang pentru că prezența în grupele UEFA Champions League a fost aproape formală, iar din cauza asta s-a pierdut teren în campionat.

Nu mai încape nicio îndoială că Steaua gâfâie. Nu mai are suflul de la începutul sezonului. La Galați, Oțelul a avut șansa de a provoca Stelei prima înfrângere. Doar ezitările, lipsa de curaj și, nu în ultimul rând, erorile grave ale arbitrului Dima au ținut pe tabela de marcaj acel 1-1. Un scor cu care Steaua s-a obișnuit în ultima vreme!
Dintr-o favorită la titlu, trupa din Ghencea a ajuns să lupte ca să se mențină în spatele Astrei. De aceea vrea amânarea restanței, poate chiar și a etapelor din retur care urmau să se joace în decembrie. Din punct de vedere sportiv, fotbalistic, este ok. Terenurile sunt înghețate, iar vremea se anunță rea. Ca imagine, pare un fel de „dezertare”. Pentru Liga 1 rămâne întrebarea: de ce nu funcționează instalațiile de încălzire la terenuri? 🙂
E bine pentru toată lumea că sunt mai multe echipe în luptă pentru titlu. Steaua, Astra, Petrolul și Pandurii pot ridica valoarea Ligii 1 și astfel le va fi un pic mai ușor în Europa. În campionatul trecut Steaua nu a avut acestă șansă, iar rezultatele din Liga Campionilor sunt cele pe care le știți. Să vedem ce va fi miercuri seară, la Londra, cu Chelsea!
Campioana așteaptă, cu sufletul la gură, pauza competițională. Firesc după un sezon greu, pe toate fronturile, și cu jucători convocați la echipa națională. Dacă avea un lot mai numeros și echilibrat putea rezolva totul. Așa, Steaua tremură de frig și de… frică să nu piardă locul 1 până la sărbători!