Dinamo, ca melcul dar spre podium!

decembrie 8, 2013 in Liga 1

Flavius Stoican începe să facă o echipă adevărată la Dinamo. „New Mister” se potrivește ca o mănușă pentru... „New Dinamo”!

Flavius Stoican a ajuns cu Dinamo pe locul 5. „New Mister” se potrivește ca o mănușă pentru… „New Dinamo”!

Dinamo începe să facă o tradiție din a câștiga cu 1-0. O vorbă zice că „scopul scuză mijloacele”. Cu anumite rezerve, ce țin de conjunctură, cam așa stau lucrurile. În viață dar mai ales în sport. Deși nu a rupt gura târgului ca joc, ba chiar a avut prestații modeste, trupa antrenată de Flavius Stoican se apropie de podium. Ca melcul, încet, încet, dar e acolo. Aproape. Stoican și-a liniștit „câinii”, apărarea este pe primul plan, iar ocaziile rare de gol sunt materializate. Până la urmă, un stil specific echipelor mari. „New Mister” a redat elevilor săi plăcerea de a juca fotbal și dorința de performanță. Dinamo trece printr-un moment bun, de tonus. O bornă importantă și obligatorie în perioada de formare a unei echipe competitive!

Dinamo a jucat modest cu FC Botoșani dar a cîștigat la limită. Un 1-0 tras de păr însă echivalent cu trei puncte. Până la urmă asta rămâne în statistici. Restul sunt doar vorbe și analize. Nu a fost un joc strălucit dar a ieșit ce-a vrut Dinamo: victorie la limită!
Antrenorul Flavius Stoican a reușit să schimbe fața și atitudinea echipei. Nu ceva spectaculos, senzațional dar ceva vizibil. Joc organizat, apărare atentă, viteză bună în cazul acțiunilor ofensive, pragmatism în fața porții. „Câinii” își revin și vor performanță. O stare de spirit foarte bună la o echipă în formare.
Nu sunt de acord cu Stoican atunci când scuză jocul slab cu Botoșaniul pe motiv că a fost foarte frig, iar „musculatura nu mai reacţionează cum trebuie”. Așa e dar adversarii pe ce vreme au jucat? Ca principiu, este bine să nu se joace pe terenuri înghețate care se transformă instantaneu în patinoare. Asta face posibil ca o echipă mică să scoată rezultate mari în fața unor formații mult mai bine cotate. 🙂
De apreciat perioada bună prin care trece Dinamo. Patru victorii consecutive înseamnă enorm pentru moralul jucătorilor. Încredere și continuitate. Cam așa s-ar traduce. La ora când scriu Dinamo este pe locul 5 cu 28 de puncte. Până la podium mai sunt două „borne” dar multe puncte de câștigat!