Steaua fără… vârfuri!

august 11, 2013 in Liga 1

Stefan Nikolic (foto) și Federico Piovaccari sunt „vârfurile” Stelei care nu conving. Reghe, bagă-i în sedință că poate le vine mintea la cap!

Nikolic (foto) și Piovaccari sunt „vârfurile” Stelei care nu conving în fața porții. Reghe, bagă-i în sedință că poate le vine mintea la cap!

„Roș-albaștrii” au câștigat gâfâind eternul derby cu Dinamo. Steaua și-a bătut joc de ocazii mai ales în repriza secundă. Cred că a ratat cât pentru zece derby-uri. S-o supăra Reghecampf dar echipa sa are nevoie de un atacant de clasă, percutant, un vârf care să știe cum să dea gol. Piovaccari încă nu s-a integrat în relațiile de joc, iar Nikolic a fost rudimentar și neinspirat în fazele decisive. Steaua are nevoie de un atacant adevărat dacă vrea performanțe de răsunet. Dinamo? Un proiect care se mișcă binișor. O notă bună pentru Rotariu. Puștiul a dat gol, iar la declarații a spus că rezultatul este corect în raport cu ocaziile de gol. Lecție de fair-play. Bravo băiatule! Concluzie: Dinamo nu putea emite pretenții, Steaua a irosit ocazie după ocazie!

Mai grav este că trupa din Ghencea a avut o nouă repriză secundă neserioasă. După cea cu Tbilisi. Cam mult. Steaua și-a făcut singură meciul greu. Ocaziile de gol pe care și le-a creat în cel de-al doilea mitan au fost irosite cu o nonșalanță greu de înțeles. Cu Legia nu va mai ține jocul la… ciupeală. Steaua trebuie să se trezească!
Așa s-a ajuns la un final cu emoții. „Viteziștii” au avut noroc cu eurogolul lui Latovlevici și execuția caraghioasă transformată în autogol de Fai. Dinamo nu putea emite pretenții însă are tineri care promit. Rotariu este unul dintre ei. Gol frumos și atitudine fair-play la delarații.
Steaua încă nu are un atacant de meserie. Și, mai nou, un executant de penalty. Legile nescrise ale fotbalului spun că în timpul jocului nu se trimite la punctul cu var un fundaș. Latovlevici a ratat dar nu e vina sa. De asta răspunde Reghe.
Insist pe lipsa atacantului. Nu mai e timp de adus până la „dubla” cu Legia. Dar dacă intră Steaua în grupele UEFA Champions League? Nu se poate să ai cel puțin zece ocazii de gol fără s-o bagi în ațe. La masa bogaților aspectul estetic nu ține de foame. Acolo contează doar golurile. Antrenorul Laurențiu Reghecampf trebuie să caute soluții, trebuie să aducă un atacant valoros. Poate chiar doi. Dacă nu, atunci să-i trezească la realitate pe Piovaccari și Nikolic!
O notă bună pentru Adrian Cristea. Joc bun, perspective interesante. Altfel, pentru Steaua urmează o serie de foc. Campionat și Liga Campionilor: CFR, Legia Varșovia, Gaz Metan și din nou Legia. Ce program!