Grigoraș, obiectiv la modă: „Batem Steaua!”

august 12, 2013 in Liga 1

De apropae trei ani, Petre Grigoraș este invincibil în fața Stelei. Cu reghecampf s-a întâlnit de două ori și nu a pierdut. O miză în plus pentru derby-ul Steaua - CFR!

De aproape trei ani, Petre Grigoraș este invincibil în fața Stelei. Cu Reghecampf s-a întâlnit de două ori și nu a pierdut. O miză în plus pentru derby-ul Steaua – CFR!

CFR Cluj și-a schimbat antrenorul. După patru etape. Cam repede pentru un club care își propune să câștige trofee importante. Mircea Rednic și-a luat tălpășița din Gruia, iar în locul său a fost adus Petre Grigoraș. Nume important. Dar este oare o rezolvare a problemelor de la CFR? Pe termen scurt am mari rezerve. Dincolo de obiectivul la modă că bate Steaua, în ultimii ani ceva obligatoriu pentru un tehnician ajuns la o rivală a Stelei, Grigoraș are de revolvat multe. Relația cu Cadu, un jucător care se crede buricul pământului deși pe teren nu e cine știe ce. Jocul slab, chiar previzibil al „ceferiștilor”. Îndepăratarea suspiciunilor că multe dintre victoriile CFR-ului, pe plan intern, se datorează altor factori decât cei sportivi. Și altele. Cap de listă rămâne însă… „Batem Steaua!”. Deocamdată, doar un simplu slogan!

Nu cred că CFR Cluj își schimbă fața, instantaneu, după „înrolarea” lui Petre Grigoraș. Mircea Rednic este un tehnician cu experiență care nu a reușit acolo din alte motive decât cele strict profesionale. Știe Cadu mai multe.
În ultimii ani, căpitanul „ceferiștilor” și-a lipit imaginea de trofeele cucerite de club de parcă numai el a jucat acolo. Surpinzător, patronul Arpad Paszkany și președintele Iuliu Mureșan îi cântă-n strună. Cu ce risc? Păi ce a câștigat CFR în sezonul trecut? Nimic!
Grigoraș este genul de antrenor care face dintr-o echipă mică una mare. Farul, Oțelul sau Pandurii sunt reperele profesionale care dovedesc asta. La CFR este cu totul altceva. Lot valoros, bani și foame de rezultate. Logic, o presiune și mai mare decât la grupările unde a mai activat „Grig”. E altceva și de aceea spun că îi va fi mult mai greu.
Petre Grigoraș anunță că schimbă sistemul de joc. Din 4-4-2 în 4-3-3. E clar, va juca mult mai ofensiv. Numirea peste noapte l-a făcut să împrumute repede din repertoriul tehnicenilor ajunși pe banca tehnică la o rivală a Stelei: „Batem Steaua!”. N-a zis-o chiar așa ci mai nuanțat: „Mergem să batem pe Steaua”. 🙂 Până la urmă cam tot aia e. Dincolo de dorința lui „Grig” mai trebuie să poată și… echipa.