Steaua, „distracție” în… haos

iulie 9, 2015 in Supercupa României

Antrenorul Mirel Rădoi mai are de muncă pentru a transmite jucătorilor măcar o parte din atitudinea... căpitanului Rădoi!

Antrenorul Mirel Rădoi mai are de muncă pentru a transmite jucătorilor măcar o parte din atitudinea… căpitanului Rădoi!

Dacă Gigi Becali a spus despre confruntarea pentru Supercupă că „a fost un meci de distracție, fără miză” e greu să mai poți comenta ceva. Și totuși Steaua are probleme mari la început de sezon. Patronul Stelei a renunțat la un antrenor care i-a adus trei trofee, Costel Gâlcă, și l-a inventat ca tehnician pe Mirel Rădoi. Tot Becali a gestionat și transferurile. Asta s-a văzut pe teren. Steaua nu poate emite pretenții la titlu, ca să nu mai spun de grupele Ligii Campionilor, atâta vreme cât aduce jucători de la echipe retrogradate sau cu probleme. E vorba de valoare dar mai ales de mentalitate. „Roș-albaștrii” au semănat cu o trupă care luptă pentru evitarea retrogradării nu cu gândul la Europa. Dacă nu se trezește repede din „distracție”, Steaua riscă s-o comită rău de tot cu Trencin!

Schimbarea lui Gâlcă și transferurile făcute după bunul plac al patronului sunt cele mai simple și logice explicații pentru eșecul Stelei cu ASA (0-1). Dacă Gigi Becali n-a pus mare preț pe Supercupă uite că Dan Petrescu a ținut morțiș să bifeze o dublă premieră: prima Supercupă câștigată, primul trofeu din vitrina mureșenilor.
Steaua nu a jucat mare lucru și n-are nicio scuză pentru prestația jenantă de miercuri seară. Mai ales că Petrescu și-a adunat jucătorii de pe plajă reușind să încropească cu chiu cu vai o formulă de echipă. Lipsa vitezei și a atitudinii sunt principalele elemente care au lipsit în jocul steliștilor.
Gigi Becali are pretenții la grupele UEFA Champions League dar a început să se bage prea mult în viața echipei. Ca pe vremuri… Dacă Reghecampf și Gâlcă i-au cam temperat elanul uite că finul Rădoi e mai permisiv și își taie cu mâna altuia craca de sub picioare. Fără o strategie coerentă de transferuri dar mai ales fără bani grei drumul spre masa bogaților va fi tot o „distracție” cum a fost meciul pentru Supercupă.
Mai puțin de o săptămână până la meciul cu Trencin. Nu știu dacă se pot schimba prea multe peste noapte. Steaua riscă enorm și poate rata tot sezonul european dacă Rădoi nu pune piciorul în prag. Acum. Doar el trebuie să decidă echipa, doar el trebuie să spună cine vine și cine pleacă. Altfel e belea mare.
Dacă echipa campioană s-a prezentat în asemenea hal, la debutul de sezon, ce pretenții să mai avem la alții? Din păcate, fotbalul românesc se scufundă tot mai mult în mediocritate. O „distracție” în… haos care anunță vremuri grele!