Chile, lacrimi de iubire!

iulie 5, 2015 in Copa America 2015

Naționala Chile a cucerit Copa America și a readus la putere fotbalul-spectacol!

Naționala Chile a cucerit Copa America și a readus la putere fotbalul-spectacol!

Chile a cucerit Copa America, după 99 de ani de așteptare, în fața arogantei Argentina. Un meci pentru istorie pe care chilienii l-au jucat cu sufletul. Dacă ar trebui să descriu în două cuvinte această națională entuziastă aș spune așa: Chile egal „obsesia posesiei”. Din prima până în ultima secundă, indiferent de scor și de numele adversarului, Chile a vrut mingea și a avut-o. O victorie mare pentru o națiune care a vărsat cu generozitate lacrimi de iubire pentru idolii ei. Explozia de bucurie care a urmat la Santiago și în toată țara i-a îngropat deja în istorie pe elevii selecționerului Jorge Sampaoli. Chile este regina Americii de Sud!

Bravo, Isla, Medel, Beausejour, Vidal, Valdivia, Sanchez sau Vargas sunt câteva din numele care au rămas pe buzele celor care iubesc cu adevărat fotbalul. Chile a readus fotbalul-spectacol în centrul atenției. Indiferent de adversar și scor tactica a fost aceeași: posesie, pressing și atacuri cu toate liniile. Selecționerul Jorge Sampaoli, cel care a săpat tranșee cu drumurile pe care le-a făcut în fața băncii de rezerve, a construit o națională care poate schimba filosofia sportului rege pentru mulți ani de acum încolo.
O echipă pentru o națiune. Selecționata Chile și-a răsplătit fanii cu un trofeu pe care l-a râvnit de aproape un secol. Înaintea începerii partidei arena din Santiago semăna cu un vulcan. Suporterii au cântat imnul minute bune. Fără versuri scrise în programul de meci, fără bilețele, fără nimic. Din suflet și din minte. Împreună cu jucătorii. Asta spune mult despre starea de spirit și motivația noilor campioni ai Americii de Sud.
Și mai am ceva de adăugat. După penalty-uri, când întreg stadionul se bucura pentru marea victorie, un copil de mingi aflat la centrul terenului l-a îmbrățișat pe Messi. Cu aceleași lacrimi de iubire pe care le-a vărsat și pentru conaționalii săi. O dovadă că fotbalul nu are frontiere atunci când este vorba de valoare și respect.
De urmărit cariera eroilor de la Santiago. Cei care au îngenuncheat aroganta Argentină. Faptul că Messi a atins mingea de doar 63 de ori, cel mai puțin din toate meciurile în care a jucat la Copa America, spune mult despre atitudinea chilienilor. O echipă care a știut ce vrea și a alergat cât pentru 100 de meciuri. Copa America este în Chile. Chile, campeón de la Copa América!