„Simo”, trezește-te!

iulie 3, 2015 in Tenis

Simona Halep trebuie să-și regăsească zâmbetul de campioană. Cât se poate de repede!

Simona Halep trebuie să-și regăsească zâmbetul de campioană. Cât se poate de repede!

Ce se întâmplă cu Simona Halep? O întrebare care macină gândurile iubitorilor de tenis și nu numai. Eșecul de la Wimbledon confirmă că este ceva aiurea în viața lui „Simo”, în felul de a se pregăti, în modul de a juca meciurile. Când va citi aceste rânduri probabil se va supăra că aude lucruri rele. Dar nu-i o răutate. „Simo” este o mare campioană dar și-a răvășit singură parcursul de regularitate în WTA. Cred în continuare că toate „relele” din ultima vreme se datoresc faptului că schimbă prea des antrenorii. Mai exact, concedierea belgianului Wim Fissette s-a dovedit a fi o „schimbare” falimentară. Dacă Simona vrea să rămână în top are nevoie de un antrenor de top. Pe care să-l plătească bine. Altfel va coborâ treaptă cu treaptă și va ajunge de unde a plecat. Și zău că e păcat!

Revin la momentul concedierii antrenorului Wim Fissette. Parcă la finalul anului 2014. Un an în care Simona a câștigat o căruță de bani și începuse să clatine supremația Serenei. S-a vorbit atunci că Fissette i-a cerut 10 la sută din venituri ca să continue colaborarea însă „Simo” a ales altă cale.
Greșeală fundamentală. Anul 2015 poate fi un fiasco total. Victor Ioniță, înlocuitorul lui Fissette, nu a rezistat și a fost la rândul său înlocuit cu Daniel Dobre. După dezastrul suspect de la Wimbledon nu știu dacă Dobre o va mai antrena pe Simona. Acest haos al antrenorilor explică multe din rezultatele catastrofale înregistrate în ultima vreme de „Simo”.
Simona a demonstrat că este o mare jucătoare însă trebuie să priceaptă că dacă vrea în Top 3 trebuie să lucreze cu un antrenor valoros, scump. Un tehnician cu CV de campion. Dar asta costă. Că vorba aceea: „Obrazul subțire cu cheltuială se ține!”.
Nu vreau să insinuez că „Simo” e zgârcită dar nici chiar așa. Umilința de la Wimbledon nu are nimic în comun cu statutul de campion. Poate doar cu partea întunecată a sportului. 🙁 E musai să facă lumină. Primul pas, un antrenor de top. Al doilea, câștigarea unor turnee importante. Al treilea, prezența la Turneul Campionelor. Cu acest parcurs Simona Halep poate salva un sezon întreg. Altfel se afundă tare de tot în mediocritate și banal.
Sper că Simona a înțeles mesajul și se va trezi din visare. Are timp suficient să revină cu victorii și trofee. Acum, mai mult ca niciodată, va conta aportul echipei, al antrenorului. Clar, e nevoie de un nume mare. Dar asta doar „Simo” poate decide!