Steaua, demonstraţie de forţă

septembrie 30, 2012 in Liga 1

„Reghe”, omul care a reuşit să reinstaleze normalitatea la Steaua. Cu victorii care au readus suporterii lângă echipă!

Regal fotbalistic la Ploieşti. Petrolul şi Steaua au fost cu mult peste media campionatului. Am avut senzaţia că mă uit la o finală sau ceva de genul ăsta. N-a fost cel mai greu meci al Stelei din acest acest sezon dar cu certitudine a fost jocul în care „roş-albaştrii” au degajat cel mai mult forţă, echilibru şi un psihic beton. E greu să revii după ce Petrolul are 1-0 pe teren propriu. Un ritm de joc european, teribil, sufocant. Ambele echipe au căutat golul cu preţul unor erori în apărare. Un test util, mai ales pentru stelişti care se aleg cu şase puncte din partidele cu Rapid şi Petrolul. O demonstraţie de forţă. Şi un semn că joi, în Liga Europa, trupa lui Reghecampf poate învinge Copenhaga!

Steaua a profitat exact atunci când a avut nevoie. A reuşit să egaleze înainte de pauză, prin Nikolic, şi să înscrie decisiv pe la mijlocul celui de-al doilea mitan, prin Latovlevici. O repriză secundă perfectă. Steaua a dominat categoric Petrolul sub ochii unui public fanatic care i-a susţinut de „găzari” până în ultima secundă.
Ţin să remarc câteva lucruri. Prepeliţă a revenit cu brio după o accidentare complicată. Un câştig mare pentru Steaua, mai ales acum când echipa luptă pe mai multe fronturi şi are nevoie de cât mai mulţi jucători de valoare. O altă notă bună pentru Nikolic, omul potrivit la locul potrivit. Şi Tănase este în revenire de formă după ce a fost criticat pentru prestaţia mediocră din derby-ul cu Rapid.
Sub nicio formă nu vreau să-l uit pe antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Deşi au existat teme ce ţin de echipă şi joc, în legătură cu care mi-am permis să îl contrazic, de data asta îl laud pentru că merită. În afară de forţa psihică şi fizică pe care o degajă Steaua, „Reghe” le-a redat jucătorilor plăcerea de a juca fotbal. Şi, pe lângă asta, a readus fanii înapoi.
Urmează Copenhaga. În Liga Europa. La Bucureşti, pe „Arena Naţională”. Cel mai probabil în faţa unui stadion arhiplin. Şi din postura de lider al Ligii 1. Ce poate fi mai frumos pentru un antrenor sau pentru un suporter? Un moment bun pentru „viteziştii” lui Reghecampf care încep să creadă, cu fiecare etapă, în realizarea obiectivului principal: titlul de campioană!