Steaua, cu temele nefăcute!

februarie 16, 2013 in Liga Europa

„Reghe” nu trebuie scos țap ispășitor pentru înfrângerea de la Amsterdam. Totuși, antrenorul Stelei trebuia să fie mai insistent la capitolul... detalii!

„Reghe” nu trebuie scos țap ispășitor pentru înfrângerea de la Amsterdam. Totuși, antrenorul Stelei trebuia să fie mai insistent la capitolul… detalii!

De ce a pierdut Steaua la Amsterdam? Sunt multe de spus. Direct și fără răutate. Mai în glumă, mai în serios, „roș-albaștrii” nu și-au făcut cum trebuie „caietul de sarcini”. Prima chestiune a fost aceea cu vremea și terenul de antrenament. Un club mare se informează din timp și nu este luat prin surprindere când ajunge acolo. Orice detaliu, cât de mic, se adună la socoteala finală. Apoi, tactica. Pe durata celor două cantonamente, din această iarnă, în presă au apărut articole despre pericolul creat de Eriksen și De Jong la fazele fixe, despre gafele lui Chiricheș, despre fragilitatea apărării, despre multe. Doar dacă citeau titlurile, fără a mai aprofunda textele, șefii Stelei umpleau o pagină de carnețel, poate două, iar la antrenament corectau erorile. Simplu. Din păcate, nu s-a întâmplat asta. Steaua a mers la Amsterdam cu temele nefăcute și a picat primul test cu Ajax!

Între Ajax și Steaua există o diferență clară. De joc dar și de valoare individuală. Nu are rost să ne amăgim cu cai verzi pe pereți. La un astfel de nivel este nevoie să știi tot. Exagerând, chiar și numărul de fire de iarbă de pe „Amsterdam Arena”. Orice detaliu conduce la concluzii și, așa, poți pregăti mai bine o confruntare de asemenea calibru.
Nu pot uita și nu pot accepta, sub nicio formă, reacția de surprindere și debusolare afișată atunci când delegația „roș-albaștrilor” a ajuns la Amsterdam. E iarnă? Vai, ce nenorocire! 🙂 Făceau figuri olandezii cu terenul de antrenament? Dacă se dorea cu adevărat, antrenorul Laurențiu Reghecampf putea avea pe masă, din timp, o prognoză meteo pe toată săptămâna. Nu costa mult. 🙂 Pe lângă asta, putea exista un plan „B”, pregătit din timp, cu un alt loc de antrenament decât cel oferit de „lăncieri” și troienit de zăpadă.
Trecem la joc. Bună sau rea, presa din România a scris, toată iarna, despre erorile comise de apărarea Stelei în fazele fixe. S-a mai comentat pe tema pericolului creat de Ajax în astfel de faze. Au fost indicate nume: De Jong și Eriksen. Degeaba. Gafele comise de Vlad Chiricheș, într-o vizibilă scădere de formă, puteau fi anulate printr-o mai bună organizare. Compartimentul defensiv trebuia să fie principala țintă a lui „Reghe” pentru că aici n-a mers Steaua. Ajax a câștigat cu… fundașii ceea ce spune tot!
Am aflat că antrenorul Reghecampf a ratat derby-ul Ajax – Feyenoord tot din cauza căderilor masive de zăpadă care au anulat cursa aeriană la care avea bilet. Și asta se putea afla din timp. Apropo de urmărit adversarii. Steaua are mulți foști jucători de clasă care au antrenat și pot ajuta la acest lucru. Un Ilie Dumitrescu, un Gabi Balint, un Marius Lăcătuș și lista poate continua. Oricare dintre ei ar fi fost acolo se întorcea cu toate notițele necesare astfel încât „tema Ajax” să fie rezolvată ca la carte. Nu a fost așa și, probabil, s-a pierdut calificarea în „optimi”!