Oltchim, respiră!

februarie 17, 2013 in Handbal

Echipa Oltchim și suporterii acestei echipe merită o sală de cinci stele la Rm. Vâlcea!

Echipa Oltchim și suporterii acestei echipe merită o sală de cinci stele la Rm. Vâlcea!

După două înfrângeri consecutive în grupa principală a Ligii Campionilor, Oltchim a reintrat în socotelile calificării. Victorie cu 29-25 în fața rusoaicelor de la Zvezda. În acest moment, șansele de calificare sunt intacte însă până la final trebuie câștigat tot. Fetele de la Oltchim încep să redevină echipa de temut pe care o știam dar mai au de muncă. Greșelile elementare, cum ar fi pasele simple sau ratarea unor contraatacuri banale, au apărut și în meciul cu Zvezda. Este adevărat, mai puține ca-n confruntările cu Ferencvaros și Krim dar la un asemenea nivel te pot costa calificarea. Până la urmă e bine și așa. Oltchim respiră și se gândește, încă, la semifinale!

Problemele financiare și incertitudinile care planează asupra viitorului grupării din Rm. Vâlcea lasă urme adânci în prestația echipei. Cele două înfrângeri din grupa principală a Ligii Campionilor, cu Ferencvaros Budapesta (acasă) și Krim Ljubljana (deplasare), au legătură cu această situație de incertitudine.
Era nevoie, obligatoriu, de victorie în meciul cu Zvezda Zvenigorod (Rusia). O victorie care a venit greu, muncită, dar a venit. Un 29-25 care ajută în clasament dar mai ales în plan mental. Fetele de la Oltchim aveau nevoie de recăpătarea încrederii în forța lor de joc. Un succes care le menține intacte șansele de calificare în semifinale.
Victoria cu Zvezda nu este de ajuns. E nevoie, în prima fază, de o „repetiție” în deplasarea din Rusia, iar apoi de luarea revanșei în fața lui Ferencvaros și Krim. Doar așa se mai poate ajunge în semifinalele Ligii Campionilor.
Ca să se poată realiza o astfel de performanță este nevoie, urgent, de rezolvarea problemelor financiare. Oltchim nu poate sta la mila cuiva. Una este combinatul, alta echipa de handbal. Am mai spus-o cu alte ocazii, o repet încă odată: dacă nu mai sunt bani acolo să se aducă echipa la București, sub umbrela Primăriei Generale.
Oltchim rămâne o poveste frumoasă dar complicată. O echipă care merita o altfel de sală la Rm. Vâlcea, o echipă care merită un tratament profesionist pentru performanțe de răsunet. Sunt sigur că după rezolvarea acestor probleme financiare, Oltchim va avea o cu totul altă față. Deocamdată, să ne bucurăm că echipa are, încă, șanse de calificare!