La mulți ani, Mihăiță Neșu!

februarie 18, 2013 in Special

Mihăiță Neșu împlinește, mâine, 30 de ani. „Bichonul”, un băiat de nota 10!

Mihăiță Neșu împlinește, mâine, 30 de ani. „Bichonul”, un băiat de nota 10!

Peste căteva minute este 19 februarie. Mihăiță Neșu împlinește o vârstă frumoasă: 30 de ani. A reușit să treacă peste accidentul cumplit de acum un an și visează să revină în iarbă pe picioarele lui. Un băiat modest, cu mult bun-simț. Neșu nu a ezitat să-și ajute echipa care l-a făcut mare atunci când a avut nevoie de un teren pentru antrenament, în Olanda, la meciul-tur cu Ajax. S-a făcut remarcat prin modul în care lupta pe teren, iar acum se remarcă prin maniera în care încearcă să-și recapete viața de dinaintea accidentului. Un „Bichon” cu suflet de copil dar puternic ca un gladiator. Iubește pe toată lumea fiind, la rândul său, îndrăgit de toți. Nu din cauza accidentului ci a manierei în care a înțeles performanța și lupta cu viața. Totul pentru fotbal, totul pentru victorie!

La câte calități avea, ca jucător, Mihăiță Neșu era genul de fotbalist care putea să devină idol. La prima vedere era simplu însă detaliile arată altceva. Nu are picioare fine de „manechin”, nu a făcut driblinguri spectaculoase, nu a dat goluri de zile mari, nu s-a afișat cu „torpile sexy” prin cluburile de noapte, nu are tatuaje cu cine știe ce orătănii la modă și nu s-a rupt în figuri cu mașini de lux.
Fără să fie pe prima pagină a ziarelor de scandal, Neșu a rămas un jucător discret dar respectat. La Steaua și la FC Utrecht (Olanda), „Bichonul” s-a făcut remarcat prin maniera de joc. Determinat, dispus la efort total. Cu astea i-a cucerit pe toți. De-a lungul timpului, intrările l-a sacrificiu i-au adus numeroase accidentări. Un fundaș stânga pe care și l-ar dori mulți!
Accidentul acela stupid i-a frânt ascensiunea și l-a aruncat într-un cărucior cu rotile. „Bichonul” nu se dă bătut și luptă. În fiecare secundă, în fiecare minut, în fiecare ceas. Cum poate. Și va reuși pentru că are alături de el pe toți care îl susțin. O voință de fier, o putere nemărginită de a ieși învingător în meciul vieții.
Gestul de a ajuta Steaua cu un teren pentru antrenament, în condițiile când cei de la Ajax dădeau din colț în colț din cauza iernii, este gestul care l-a înobilat ca om. Pare ceva banal, simplu, firesc dar nu e așa. Neșu ne-a arătat ce înseamnă omenia și respectul. La mulți ani, „Bichon”!