Și totuși există speranțe

februarie 19, 2013 in Liga Europa

Leandro Tatu poate fi „cheița” care să desfacă apărarea Ajaxului. Un jucător inventiv și imprevizibil!

Leandro Tatu poate fi „cheița” care să desfacă apărarea Ajaxului. Un jucător inventiv și imprevizibil!

Rămân un optimist. CFR și Steaua au fost criticate dur după eșecurile de săptămâna trecută însă nu cred că este chiar totul pierdut. Măcar pentru una dintre cele două formații. Să te califici după 0-2 în tur nu este ușor. Orice gol primit acasă face praf, instantaneu, iluziile adunate în suflet. Dar de ce să nu sperăm? Dacă n-ar mai exista șanse atunci n-are rost să mai vorbim despre meciurile-retur cu Inter și Ajax. O atitudine pe care jucătorii ambelor echipe și-au însușit-o și cred în ea. Până la urmă, asta e frumusețea fotbalului. De aceea apar marile surprize. CFR și Steaua au forța să schimbe destinul. Cum un gram de noroc, orice este posibil!

După o analiză pragmatică, concluzia ar fi că Inter și Ajax nu pot scăpa calificarea. Două echipe tari, cu jucători experimentați. Plus avantajul de două goluri obținut în manșa-tur. „Nerrazzurii” au în plus experiența din competițiile europene plus ascendentul moral dat de eliminarea unei alte echipe românești de valoare, chiar în acest sezon european, FC Vaslui.
Steaua stă cel mai prost la capitolul realism. Două goluri încasate la Amsterdam, doi închizători de echipă națională suspendați din cauza cartonașelor și multă tensiune provocată în jurul echipei de scandalurile mediatice care îl au ca țintă pe antrenorul Laurențiu Reghecampf. Paradoxal, dacă am cântări speranțele Steaua stă cel mai bine.
Fără Bourceanu și Pintilii, de voie, de nevoie, Steaua va trebui să atace cu toate liniile. Mai rău decât în meciul cu Stuttgart nu poate ieși. Așa că merită riscat totul pe cartea atacului. Se vorbește despre folosirea lui Tatu în atac. Din primul minut. N-ar fi o idee rea. La Amsterdam, Steaua a jucat cel mai ofensiv fotbal atunci când Leandro Tatu s-a aflat pe teren. Suporterii sunt un alt atu. Steaua a mai fost împinsă de la spate de public. Pe tema asta există numeroase exemple. Un gol marcat repede ar transforma „Arena Națională” într-un vulcan. Valabil și pentru cei de la CFR. Interul nu este o sperietoare însă se comportă ca o vrăjitoare. Te adoarme cu iluzia că ai meciul în mână și te lovește când ți-e lumea mai dragă.
Logic, șanse există. Dacă jucătorii cred în ele, cu adevărat, atunci vom asista la două partide de păstrat în arhiva video.