Exemplul Milanului

februarie 20, 2013 in Liga Europa

Rezultatele slabe din turul Ligii 1, vânzarea vedetelor și prețul prea mare al biletelor fac ca stadionul din Cluj să rămână jumătate gol la meciul cu Inter. Rămâne ambiția!

Rezultatele slabe din turul Ligii 1, vânzarea vedetelor și prețul prea mare al biletelor fac ca stadionul din Cluj să rămână jumătate gol la meciul cu Inter. Rămâne ambiția!

Milan bate Barcelona cu 2-0 și îi face pe catalani să tremure serios pentru calificarea în „sferturile” Ligii Campionilor. Parcă am revăzut confruntarea Inter – CFR, din Liga Europa, la un alt nivel. Italienii i-au adormit pe spanioli cu iluzia că dacă au mingea au câștigat meciul. Fals. Două „boabe” semnate de Boateng și Muntari au făcut praf posesia de „playstation” a Barçei. Teoretic, Steaua ar trebui să copieze lecția milaneză. Doar că nu se prea poate deoarece e musai să iasă la joc ca să înscrie. Rămâne însă exemplul dat de o echipă căreia puțini îi acordau vreo șansă în fața lui Messi & comp. Până la urmă trebuie încercat pentru că nu mai e nimic de pierdut. Valabil și pentru CFR!

Milanul m-a impresionat. În special tactica excelentă pregătită de antrenorul Massimiliano Allegri care a ghicit jocul catalanilor. Până la cele mai mici detalii. Am mai scris despre aceste „detalii”. Unora li se par banale dar, adunate, pot decide soarta unui meci.
Păstrând proporțiile, pilda oferită de milanezi poate constitui un subiect de motivare pentru CFR și Steaua. CFR are ghinionul că a dat tot peste italieni. Va fi mai greu cu Inter. Steaua are și ea viață grea cu „olandezii zburători” de la Ajax însă cu un stadion fierbinte, pătimaș, se pot întâmpla multe.
Deși șansele sunt mici, ambele echipe românești trebuie să creadă în șansa lor până în ultima secundă. Nu au nimic de pierdut. Nu știu câți se vor supăra din cauza unui eventual insucces dar sunt convins că va fi noapte albă pentru cine dă lovitura. Dacă o dă! 🙂
Drama este că fotbalul românesc s-a depărtat cam mult de ceea ce se joacă prin Europa. La fel stau lucrurile și în zona calității jucătorilor. Fără valori, nu faci performanță, fără bani, nu ai valori! O morișcă a ridicolului care toacă nervii suporterilor. Mulți dintre ei s-au plictisit de acest scenariu de film vechi și preferă să rămână acasă decât să meargă pe stadion.
Steaua și CFR sunt datoare să încerce marea cu degetul. Dacă nu le iese calificarea măcar să scoată o victorie de palmares. Mai aduc ceva puncte la coeficientul de țară calculat de UEFA. Și să nu uite exemplul Milanului. Dacă vrei, în fotbal se poate orice!