Steaua, cu gândul la turul III!

iulie 16, 2013 in Liga Campionilor

Cristi Tănase începe să devină jucătorul de care are nevoie Steaua. A marcat cu Vardar și e pe drumul cel bun!

Cristi Tănase începe să (re)devină jucătorul de care are nevoie Steaua. A marcat cu Vardar și e pe drumul cel bun!

O victorie la scor de neprezentare obținut încă din prima repriză. Ca joc, Steaua a mai crescut un pic față de meciul cu Petrolul și așteaptă, vineri, să vadă cu cine dă nas în nas în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Vardar Skopje nu poate emite pretenții pentru că n-are cu cine. Tănase, Pintilii și Adi Popa și-au băgat adversarii în VAR… dar rămân câteva teme de rezolvat: ratările numeroase și nevoia de încă un atacant de careu. În rest totul pare ok și în grafic. Plecarea lui Rusescu a fost compensantă cu un joc laborios, de calitate. Steaua este pe drumul cel bun și așteaptă să afle cu cine se bate pentru accesul în play-off.

M-am temut pentru prima confruntare cu Vardar Skopje. Nu din cauza Stelei ci pentru faptul că gruparea macedoneană vine dintr-un fotbal arțăgos, cu jucători care pun osul fără să le fie teamă că își pot rupe piciorul. O atitudine de războinici pe care au moștenit-o din fotbalul fostei Iugoslavii. De asta m-a temut…
Până la urmă n-am avut motive. Diferența de valoare și-a spus cuvântul. Steaua a controlat ostilitățile de la un capăt la altul, iar scorul putea fi mult mai mare dacă „roș-albaștrii” erau mai atenți în cel de-al doilea mitan. Tănase, Pintilii și Adi Popa au semnat victoria cu 3-0 deschizând larg porțile pentru turul III preliminar din UEFA Champions League.
Portarul Pavlovici a limitat proporțiile scorului și un posibil dezastru de imagine pentru Vardar. Steliștii au pus și ei umărul ratând nepermis de mult, în special după pauză. Antrenorul Laurențiu Reghecampf tot spune că nu mai are nevoie de jucători însă sunt de părare că ar trebui să mai aducă un atacant bun care să intre în concurență cu Piovaccari.
Jocul de pase a funcționat bine, în viteză. Steaua și-a creat ocazii, iar la finalizare au ajuns jucători din toate compartimentele. Nu e rău deloc dar acolo, în fața porții, este nevoie de concentrare și de un om care să știe cum să bage mingea-n ațe fără ezitare.
Piovaccari a urcat la capitolul pregătire fizică. Cred că italianul va marca goluri abia după ce va recupera decalajul cu pregătirea fizică și va avea o concurență serioasă pe banca de rezerve. De aceea spun și o repet: Steaua mai are nevoie de încă un vârf de meserie.
A fost o seară agreabilă. În fața a peste 40.000 de suporteri, Steaua a făcut primul pas spre grupele Ligii Campionilor. Mai are încă cinci. Următorul, peste o săptămână, în Macedonia, la Skopje!