Reghe, mai dă-i o șansă lui Mihai!

iulie 17, 2013 in Liga 1

Mihai Costea, un fotbalist talentat care n-a înțeles că performanța cere sacrificii. Dacă își va da seama că a greșit mai are o șansă. Dacă nu, ajuunge în anonimat!

Mihai Costea, un fotbalist talentat care n-a înțeles că performanța cere sacrificii. Dacă își va da seama că a greșit mai are o șansă. Dacă nu, ajunge în anonimat!

Traseul lui Mihai Costea la Steaua începe să semene izbitor cu cel al fratelui său, Florin. A venit pe cai mari și riscă să plece pe ușa de la magazia unde își predă echipamentul de joc. Un băiat talentat pe care l-am apreciat, ca joc, mai mult decât pe Florin. Ca mentalitate are lacune serioase pentru că pune mai presus de orice plăcerile, mofturile sau gărgăunii din cap. În fotbalul profesionist așa ceva te poate distruge. Faptul că antrenorul Laurențiu Reghecampf l-a exclus din lot pentru meciul cu Vardar, după ce a fost golgheter în pregătiri, sună cam aiurea chiar dacă a avut motive serioase să ia o astfel de decize. De neacceptat este reacția lui Mihai care după partida cu macedonenii a fentat programul echipei riscându-și viitorul la Steaua. Complicat. Și totuși, măcar o dată să-i mai dea o șansă. Ultima!

Printre alte calități care l-au ajutat să reușească la Steaua, antrenorul Laurențiu Reghecampf mai are una. Tare de tot: toleranță zero față de indisciplină și nerespectarea programului. Bineînțeles, subiectul discuției îl vizează pe Mihai Costea.
A venit la Steaua pe cai mari. A început bine și chiar a prins jocuri bune. A marcat. Începuse să fie apreciat de colegi și suporteri însă totul s-a năruit de când viața sa a fost tulburată de focoasa „Cruduța”. Fetele, marea problemă care deturnează cariera multor fotbaliști tineri și talentați. De atunci au început problemele pentru Mihai Costea și văd că nu sunt semne să se termine prea curând.
Ne-a surprins faptul că la prima manșă cu Vardar Skopje jucătorul oltean a rămas în afara lotului deși a fost ok în pregătiri unde a marcat cele mai multe goluri. Reghecampf o fi avut motive serioase să procedeze în acest fel dar efectul deciziei a fost șocant. Pentru suporteri, iar pentru Mihai Costea și mai și. Dovadă că n-a rezistat și a cedat nervos „fentând” programul echipei de după confruntarea cu macedonenii.
În acest moment, Mihai Costea este exclus din lot. Dacă aș fi în locul lui Reghe i-aș mai da o șansă. Ultima. Steaua a greșit că n-a avut răbdare cu Florin Costea care dă semne că revine la forma care l-a consacrat. Culmea, la o adversară a Stelei în lupta pentru titlu, CFR Cluj. Reghecampf trebuie să discute cu Mihai și să-i explice ce înseamnă Steaua dar mai ales ultima șansă. Sunt convins că a mai făcut-o până acum dar fără un rezultat pozitiv. Băiatul ăsta are talent și trebuie ajutat.
Cât despre Mihai Costea e musai să alunge gărgăunii care-i tulbură mințile, să-și ceară scuze pentru ce a făcut și să se prezinte la antrenament. Mihai, nu ai mereu șansa să joci în Liga Campionilor. Chiar și din postura de rezervă!