Petrolul, deja calificată, Astra, mai greu!

iulie 18, 2013 in Liga Europa

Jucător de națională, petrolistul Gicu Grozav a arătat o altă atitudine față de fotbal. A marcat, s-a implicat, a luptat. Bravo, Gicule!

Jucător de națională, petrolistul Gicu Grozav a arătat o altă atitudine față de fotbal. A marcat, s-a implicat, a luptat. Bravo, Gicule!

După un 3-0 ca de neprezentare la Ploiești, cu feroezii de la Vikingur, Petrolul este ca și calificată în turul III preliminar al Ligii Europa. Diferența dintre cele două echipe e mare și nu văd loc de vreo surpriză neplăcută în retur chiar dacă acasă la „pescari” se va juca pe un teren sintetic și pe vreme rea. Astra n-a scos decât un egal cu Omonia deși a avut meciul în mână. Remiza le oferă ciprioților prima șansă de calificare însă nu par o echipă atât de tare precum sună numele. Șanse de calificare sunt însă giurgiuvenii trebuie să joace returul din Cipru cu tupeu și… fără greșeală.

Atmosferă frumoasă pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Deși ne aflăm în plin sezon de concedii suporterii au venit la meci chiar dacă numele adversarului, Vikingur Gota, din Insulele Feroe, nu îi îndemna să bage mâna în buzunar ca să plătească biletul. Dar fotbalul e fotbal și când iubești o trupă precum Petrolul faci asta fără să cârtești. Așa se explică cum au venit la stadion vreo 11.000 de fani.
După 18 ani a fost primul meci jucat de Petrolul în cupele europene. Tracul și lipsa de experiență s-au văzut și s-au simțit până în tribune. Acest 3-0 s-a născut destul de greu dar contează ca aproape a adus calificarea. Elevii antrenorului Cosmin Contra au alergat, s-au zbătut, au vrut, iar în final s-au ales cu o victorie frumoasă, de moral. Un căștig mare: Pablo de Lucas. O altă atitudine față de fotbal: Gicu Grozav. Și o concluzie: Petrolul este în turul III. Returul cu Vikingur, o formalitate și multă… oboseală cu drumul. 🙂
Astra Giurgiu a fost aproape de o victorie importantă în fața unei formații cu nume, Omonia Nicosia. Giurgiuvenii au avut 1-0, iar în cel de-al doilea mitan au trecut pe lângă 2-0. Legile nescrise ale fotbalului sunt clare: ocaziile se răzbună. Și așa a fost. La un corner banal care a urmat după dubla ratare a Astrei pentru un liniștitor 2-0, fostul rapidist Joao Paolo Andrade a egalat. Returul, cu fanaticii suporteri ciprioți în tribune, va fi infinit mai greu pentru Astra. Cu tupeu și puțin noroc se poate orice. Omonia nu a rupt gura târgului.
Deci, Petrolul merge mai departe. Astra, are emoții dar speră. Nu e chiar rău pentru fotbalul românesc. Avem nevoie de puncte dar mai ales de calificări în grup. Se poate, chiar se poate!

P.S. – Pandurii sunt și ei în cărți după remiza albă de la Tallinn, 0-0 cu Levadia. La Tg. Jiu, gorjenii vor avea alături de ei suporterii și nu văd de ce n-ar merge mai departe.