Steaua, chinuită înainte de… Vardar!

iulie 20, 2013 in Liga 1

După meciul cu Ceahlăul, antrenorul Laurențiu Reghecampf a fost nemulțumit de atitudinea unor jucători. Și are dreptate!

După meciul cu Ceahlăul, antrenorul Laurențiu Reghecampf a fost nemulțumit de atitudinea unor jucători. Și are dreptate!

M-a surprins plăcut cum joacă Ceahlăul sub comanda lui Vasile Miriuță. Moda de a numi în funcția de antrenor foști jucători școliți afară, în țări cu fotbal avansat precum Germania, dă roade. Steaua a fost chinuită înaintea returului de Liga Campionilor, cu Vardar Skopje, iar șefii „roș-albaștrilor” au căzut pe gânduri. Managerul Mihai Stoica a spus că e nevoie de „ceva sânge proaspăt la echipă”, iar antrenorul Laurențiu Reghecampf era supărat pentru că „s-a pierdut de prea multe ori mingea”. Un joc mai puțin convingător al „roș-albaștrilor”, o prestație surprinzător de bună a Ceahlăului. Din tribună am avut senzația că Steaua a jucat la rezultat dar prestația campioanei cere corecții pentru partidele importante care vor urma.

Ceahlăul a arătat bine, ca o echipă care știe ce vrea. Antrenorul Vasile Miriuță, fost coleg cu omologul său de la Steaua, Laurențiu Reghecampf, pe vremea când jucau la Energie Cottbus (Germania), a schimbat fața dar mai ales mentalitatea grupării nemțene. Moldovenii au jucat fotbal, nu s-au împăcat cu ideea înfrângerii și au creat mari probleme Stelei.
Un meci ciudat din punct de vedere al arbitrajului. „Centralul” Radu Petrescu și brigada sa au comis greșeli în lanț. Steaua a dat primul gol din offside și tot în prima repriză a avut un penalty clar trecut cu vederea. În repriza secundă, probabil „în compensare”, arbitrul a refuzat Ceahlăului o lovitură de la 11 metri care s-a văzut și de pe… lună. 🙂
Concluzia antrenorului Reghecampf a fost că Steaua a pierdut nepermis de multe mingi la centrul terenului. S-a simțit o anumită relaxare în atitudinea „roș-albaștrilor” provocată, aproape sigur, de numele adversarului. O carență mai veche întâlnită des la fotbaliștii români. O eroare care putea anula victoria Stelei și cele trei puncte.
Managerul Mihai Stoica vorbea după meci despre nevoia de „sânge proaspăt”. Tot ce se poate. Piovaccari, încă nepregătit din punct de vedere fizic, are nevoie de concurență în ofensivă, iar apărarea la fel pentru că se tot vorbește de transferul lui Chiricheș.
Ceva și despre suporteri. Pe final de meci s-au auzit fluierături la adresa jucătorilor Stelei. Nerăbdarea e mare dar fanii trebuie să priceapă că nu la fiecare partidă este 3-0 la pauză. Rămân la părerea că Steaua nu se mai simte așa de bine în Ghencea cum se întâmpla altădată. Cred că s-a schimbat structura publicului, iar „Arena Națională” a devenit o gazdă mai primitoare. Asta e realitatea!

P.S. – Un subiect de meditat pentru Reghe: în cele trei partide disputate în acest început de sezon Steaua nu a marcat niciun gol după pauză. Atenție!