Dinamo, interzisă la Timișoara!

iulie 19, 2013 in Liga 1

Cristian Bărbuț, noul Torje sau noul Adi Popa? Poate câte ceva din amândoi. Dacă puștiul ăsta își vede de treabă ajunge mare, zău așa!

Cristian Bărbuț, noul Torje al Timișoarei? Dacă puștiul ăsta își vede de treabă ajunge mare, zău așa!

Debut cu stângul pentru Dinamo în Liga 1. „Câinii” au resimțit a nu știu câta oară ostilitatea Timișoarei, un oraș care refuză să le fie gazdă primitoare la fotbal, iar acastă stare de fapt s-a transmis repede din tribune către jucătorii nou promovatei ACS Poli Timișoara. La ultimul joc din Liga 2 au fost 3.000 de spectatori, la partida cu Dinamo au venit aproape 15.000. A lipsit doar „Comando Viola” care este alături de o altă Poli, cea din Liga 5. Ce nebunie. Doi debutanți, Szekely și Bărbuț, au îngenuncheat un Dinamo care a arătat urât. Ca joc, ca prospețime, ca atitudine, ca tot. Putea fi și mai rău pentru „câini” dacă bănățenii nu ratau un penalty în prima repriză. Clar, Dinamo are o mare problemă la Timișoara!

Furia fanilor o simți chiar și în aer atunci când Poli Timișoara joacă cu Dinamo. Vine din istorie. În sezonul 1987-1988, Poli Timișoara, antrenată atunci de Jackie Ionescu, a învins 2-1 pe… Dinamo, cu Mircea Lucescu la timonă, în etapa a 11-a de campionat. La finalul partidei, Lucescu i-a amenințat pe bănățeni cu retrogradarea. Formația timișoreană a retrogradat la finalul sezonului, prima sub linie, cu două puncte mai puțin decât Sportul Studențesc. Timișoara n-a uitat!
Entuziasmul debutului în Liga 1 explică tot ce s-a întâmplat, vineri seară, pe teren. Că are în față „FC”, „ACS” sau alte prescurtări, generate mai mult de problemele financiare decât de fotbal, tot Poli Timișoara este brand-ul de suflet al bănățenilor. Deși „Comando Viola” rămâne încă fidelă echipei din Liga 5, timișoarenii au venit lângă proiectul născut la Recaș și înfiat de orașul de pe Bega.
Debutanții Szekely și Bărbuț au pus cu botul pe labe „câinii” antrenați de nea Gigi Mulțescu. Senzațional acest Bărbuț, un puști de 18 ani care seamănă izbitor ca stil de joc cu marele Torje, un alt fiu îndrăgit al Timișoarei. Putea să fie și mai rău pentru „câini” dacă Trandu nu rata un penalty în primul mitan.
Dinamo a fost groggy aproape tot meciul. Matei, Dănciulescu și Luchin, teoretic jucătorii-cheie din teren, au prins o zi foarte slabă. Gigi Mulțescu a mutat după pauză însă după vreo zece minute mai bune Dinamo a ajuns tot în corzi. Pe final, bănățenii au trecut la spectacol pasând cu călcâiul sau driblând la mișto. Umilință maximă pentru Dinamo, o echipă debusolată și lipsită de prospețime.
Apropo de asta, Mulțescu a reclamat faptul că jucătorii au stat mai mult pe la prezentări de tricouri decât în cantonament. Așa o fi doar că un fotbalist adevărat joacă bine în orice condiții. Așa spunea marele Dobrin, nu eu!