Revolta anonimilor

iulie 21, 2013 in Liga 1

Nou promovatele din Timișoara, Botoșani și Năvodari au adunat la debutul în Liga 1 șapte puncte cu un golaveraj de 3-0. Bravo lor!

Nou promovatele din Timișoara, Botoșani și Năvodari au adunat, la debutul în Liga 1, șapte puncte cu un golaveraj de invidiat: 3-0. Bravo lor!

Câți au auzit de Szabolcs Szekely? De Cristian Bărbuț? Puțini. Dar de necunoscuții de la Botoșani? De cei din Năvodari știați ceva? Sincer, cu mici excepții, puține informații sau nimic. Și totuși ACS Poli Timișoara, FC Botoșani și Săgeata Năvodari sunt cele trei nou promovate care au pășit cu dreptul în Liga 1. Au jucat ce au știut mai bine, s-au apărat cum au putut, iar când a fost vorba de tupeu au lovit nemilos. Într-un cuvânt, atitudinea jucătorilor a făcut diferența pentru că au alergat mai ceva ca la maraton. Să vedem, luni, ce face Corona Brașov. Mulți s-au repezit să arate cu degetul către aceste formații, iar răspunsul lor a venit prin rezultate. Un fel de revoltă a anonimilor care anunță un campionat mai disputant decât cel anterior.

Timișoara a avut cel mai mare tupeu. Bănățenii au simțit că Dinamo e praf în debutul sezonului și le-a pus botniță la „câini” care au plecat acasă cu coada-ntre picioare de rușine. Un semn că Liga 1 s-a echilibrat valoric. Dar nu în sus, așa cum era de dorit, ci în jos. Concluzia în sine nu știrbește cu nimic meritele bănățenilor care au jucat fotbal și cu sufletul, nu doar cu picioarele. 🙂
La Botoșani a fost și mai și. Un oraș care trăia intens, de zile bune, febra startului în prima divizie a țării. Contra cui? Contra CFR-ului, un nume mare. Tracul generat de presiunea enormă care venea dinspre tribune i-a făcut pe moldoveni să greșească și să rămână în 10 oameni încă din minutul 9. La fel ca și Poli Timișoara, gazdele au jucat cu pasiune și elan fiecare minge. Nu întâmplător au ținut de 0-0 până la final. Cinste lor, cinste moldovenilor!
Săgeata Năvodari, o altă țintă a ironiilor înainte de startul Ligii 1. Dar băieții ăia și-au văzut de treabă și au bătut pe Gaz Metan cu 1-0 valorificând cam singura șansă de gol din meci. „Săgetătorii” au alergat, au muncit, au respectat ceea ce le-a cerut antrenorul Tibor Selymes și au luat cele trei puncte. O echipă mică dar cu suflet uriaș.
Asistăm la un fel de revoltă a „anonimilor” în Liga 1. Asta nu înseamnă că avem o creștere valorică dar cu certitudine vom avea un campionat mai aprig decât edițiile din ultimii ani. Nu cred că este un foc de paie pentru că determinarea acestor echipe a fost totală. Sper s-o țină așa până la capăt!