Steaua, între scandal și Vardar

iulie 22, 2013 in Liga Campionilor

Mihai Stoica a intrat în război cu presa deși nu era cazul. O tensiune în plus înaintea returului cu Vardar. Un scandal inutil!

Mihai Stoica a intrat în război cu presa deși nu era cazul. O tensiune în plus înaintea returului cu Vardar. 

În loc să vorbim despre fotbal stăm cu ochii beliți pe scandalul izbucnit, aproape din… nimic, între Mihai Stoica, managerul general al Stelei, și un grup de jurnaliști aparținând trustului „Mediapro” din care face parte Pro TV, postul de televiziune care va transmite, în direct, returul de la Skopje. Motivul este legat de accesul la antrenamentul oficial al Stelei. Logic, Pro TV ne transmite meciul de acolo. Nu intru în detalii despre cine dă s-au nu dă dreptul de filmare la antrenamentul oficial. Indiferent de situație, Mihai Stoica trebuia să se poarte decent, să folosească un limbaj civilizat, nu ca la ușa cortului. Plângerea depusă la poliția locală de jurnaliștii agresați verbal, și nu numai, plus petiția care se pare că a ajuns pe masa UEFA, bagă Steaua în beznă. Oare era nevoie de așa ceva înaintea returului cu Vardar? Cine răspunde? Clar: „MeMe”!

Nu e bine. Teoretic, după 3-0 la București, Steaua este ca și calificată mai departe. Faptic, în fotbal s-au văzut multe. Fără Chiricheș și Tănase, lăsați la București, „roș-albaștrii” joacă returul cu Vardar Skopje cu gândul la… Dinamo Tbilisi. Mai nou și la eventualele sancțiuni pe care le poate dicta UEFA în urma scandalului dintre managerul general al Stelei, Mihai Stoica, și reprezentanții Pro TV, televiziunea care transmite, marți seară, de la ora 21:45, meciul din Macedonia.
Totul a plecat ca din senin. Chiar banal. Cei de la Pro TV au vrut să ia imagini de la antrenamentul oficial, cei de la Steaua au spus nu. Dreptul lor însă maniera în care și-au exprimat acest punct de vedere nu face cinste unui club european cum se pretinde a fi gruparea din Ghencea.
Oalele s-au spart, se sparg și se vor sparge în capul lui „MeMe”. El a reacționat nervos, el a scăpat câteva înjurături printre dinți, el a generat tot tămbălăul de acolo. Așa se face că în loc să vorbim despre jucătorii Stelei și returul cu Vardar comentăm despre Mihai Stoica și scandal. Problema se rezolva simplu de tot dacă exista un limbaj civilizat. Atât și nimic mai mult. Mai ales că la fața locului era și o jurnalistă, Alexandra Tănăsescu.
Efectul unei asemenea atitudini poate fi devastator. Tensiune inutilă înaintea confruntării cu Vardar, risc major de sancțiuni din partea UEFA dacă acest caz intră în vizorul Comisiei de Disciplină, iar Mihai Stoica a intrat într-un război pe care nu-l va câștiga niciodată!