Steaua – Chelsea, mai e un pic!

octombrie 1, 2013 in Liga Campionilor

În primăvară Rusescu a îngenunchiat Chelsea. În seara asta e rândul lui Stanciu. Steaua trebuie să creadă în șansa ei!

În primăvară, Rusescu a îngenunchiat Chelsea. În seara asta e rândul lui Stanciu. Steaua trebuie să creadă în șansa ei!

Ploaia de afară nu mai contenește, iar picăturile de apă bat în geam de parcă vrea să ne scoată din casă. Mai e un pic până la marele meci Steaua – Chelsea. Câteva ceasuri. Gazonul de pe „Arena Națională” va arăta bine la ora jocului. Doar s-a tras acoperișul. 🙂 Păcat că vremea asta arțăgoasă nu scoate toți suporterii din casă. Dar mai știi? Un semn de întrebare și în dreptul lui Pintilii. S-ar putea să nu joace. Și cu Tănase sunt ceva probleme. Asta mai lipsea! Sperăm că Reghecampf va rezolva aceste probleme, iar în final vom avea parte de un rezultat mare ca să ne încălzească un pic inimile. Steaua e capabilă de așa ceva. Dar nu mai lungesc vorba și… fuga la stadion. Steaua – Chelsea, ora 21:45, în direct la Digi Sport 1 și TVR 1!

Un meci extrem de dificil pentru Steaua. Unele site-uri de sport anunță că Pintilii nu joacă fiind accidentat. Sper să nu se întâmple asta. Ar fi o mare pierdere pentru Steaua. Dar poate e șansa lui Filip să arate ce poate. Măcar Tănase să fie ok după ce s-a auzit că ar avea și el ceva probleme medicale.
În astfel de momente iese în evidență valoarea lotului. Dacă Jose Mourinho nu stă pe gânduri atunci când trebuie să schimbe un titular, Reghe se uită de două ori spre banca de rezerve înainte să decidă pe cine bagă. Clar, ține de bani. E greu ca o echipă românească, fie ea și Steaua, să poată avea un lot de talia celui pe care-l are Chelsea. În acest moment e imposibil!
În fotbal contează echipa. Atitudinea, publicul sau dorința de performanță pot reduce decalajul valoric față de londonezi. Steaua și Chelsea doresc să obțină puncte din acest joc după debuturi la fel de catastrofale: 0-3 cu Schalke 04, respectiv 0-1 cu FC Basel.
Orgoliul nemărginit al lui „Mou” și valoarea jucătorilor săi îl împing să atace chiar și cu fundașii. Timpul și suporterii nu prea mai au răbdare cu el. Mourinho e forțat de împrejurări să câștige la București, iar din această perspectivă misiunea Stelei pare imposibilă.
Viața ne-a arătat însă că în fotbal orice este posibil. Cine credea că Basel bate la Londra? Și a bătut! De ce să nu repete și Steaua această ispravă? „Roș-albaștrii” au nevoie de curaj și încredere. Doar așa pot depăși bariera putinței pentru a intra în istorie!
Echipe probabile: Steaua – Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari; Chelsea – Cech – Ivanovic, Terry, Luiz, Cole – Ramires (Obi Mikel), Lampard,  – Oscar, Mata, Schurrle (Ramires) – Torres (Eto’o).