Dacă ploaia s-ar opri…

septembrie 30, 2013 in Liga Campionilor

Ploaia care nu mai contenește încă îi ține acasă pe unii dintre fanii Stelei. Să sperăm că până la ora jocului vor veni la stadion. Echipa are nevoie de ei!

Ploaia care nu mai contenește îi ține acasă pe unii dintre fanii Stelei. Să sperăm că la ora jocului vor veni la stadion. Steaua are nevoie de ei!

Sigur ar fi fost un stadion arhiplin dacă era cald și nu ploua. Marți seară, Steaua are nevoie de suporteri pentru un meci infinit mai greu decât cel din primăvară. Chelsea a venit disperată la București și vrea toate punctele. Nici Jose Mourinho nu are altă alternativă, un eșec pe „Arena Națională” fiind echivalent cu dezastrul. Aici este de speculat. „Roș-albaștrii” pot profita de nervozitatea unei echipe care încă nu și-a găsit cadența. Nici în campionat, nici în Liga Campionilor. Chelsea nu trebuie atacată ci provocată. Presiunea de pe umerii londonezilor este enormă și din acest motiv pot greși. Cu puțină șansă, Steaua poate obține un rezultat pozitiv. Doar vremea ține cu „albaștrii”. Dar dacă ploaia s-ar opri…

Meci mare la București în grupa E a Ligii Campionilor. Și decisiv deși este abia a doua rundă. Atât pentru Steaua cât și pentru Chelsea. Victoria Baselului pe „Standford Bridge” a ridicat un val tsunami ale cărui efecte le vom contabiliza abia după ultima etapă din grupă. O grupă în care orice este posibil.
În primăvară, pe 7 martie, în Liga Europa, Steaua s-a impus la București cu 1-0. Sută la sută nu va mai fi același meci. Chelsea are o foame de puncte atât de mare că este capabilă de orice. La fel și marele „Mou”, un pic forțat de rezultate să joace cu sabia deasupra capului. Poate e prea mult spus dar așa arată „poza”.
Și Steaua e obligată să ia punct sau puncte. Dacă vrea să ajungă în primăvara europeană. Asta nu înseamnă să se repeadă peste Chelsea cu toate liniile că poate trăi o nouă dramă gen Stuttgart. Londonezii vor ataca, iar contraatacul este o armă pe care Steaua știe s-o folosească foarte bine.
Păcat de vremea câinoasă de afară. Perfect englezească. Oamenii lui Mourinho se vor simți ca peștii în apă. Să recunoaștem, un avantaj pentru „albaștrii” dar nu un capăt de țară pentru… „roș-albaștrii”. Antrenorul Laurențiu Reghecampf crede în reeditarea victoriei din primăvară. La fel și elevii săi. Adevărul este că dacă nu îți propui obiective îndrăznețe nu poți progresa!