Cu Moldovan, Rapidul prinde viteză!

septembrie 29, 2013 in Liga 2

Viorel Moldovan a respectat Rapidul ca jucător, iar astăzi ca antrenor. Șia schimbat macazul spre... Liga 1!

Viorel Moldovan a respectat Rapidul ca jucător, iar astăzi ca antrenor. Și a schimbat macazul spre… Liga 1!

Viorel Moldovan a reușit să transforme miraculos Rapidul. Trei victorii consecutive în ultimele trei meciuri. Ultima izbândă, duminică, 2-1 în deplasarea de la Brăila. Giuleștenii au renăscut sub comanda lui Moldovan și au întors de la 0-1. Fostul internațional a redat „alb-vișiniilor” o stare de spirit pozitivă cum de mult nu au mai avut. Ba chiar și zâmbetul. Presa a scris că fostul internațional și-a premiat elevii cu bani. Nu cu sume mari dar gestul contează. Așa procedau Mircea și Răzvan Lucescu. E clar, Moldovan a intervenit acolo unde durea cel mai tare: la moral și la bani. Victoriile cu Bacău, Ceahlăul și Brăila ne-au demonstrat că formația de lângă Podul Grant are potențial de promovare. Puțini credeau dar Viorel Moldovan a demonstrat că se poate, iar Rapidul a prins viteză!

Rapidul are trei victorii consecutive. Două în Liga 2, cu SC Bacău (1-0) și CF Brăila (2-1), iar în Cupa României cu Ceahlăul Piatra Neamț (3-1). Suporterii giuleșteni se freacă la ochi și nu le vine să creadă că Viorel Moldovan a reușit să schimbe atât de mult jocul și starea de spirit a echipei.
Adevărul este că Moldovan a intervenit acolo unde durea cel mai tare. Ca un chirurg. A refăcut moralul unei echipe ai căror jucători nu mai credeau în nicio vorbă legată de viitor. De aceea și-a premiat elevii după succesul obținut la Brăila. La fel cum procedau, în vremurile bune, Mircea și Răzvan Lucescu. Practic a readus zâmbetul pe buzele jucătorilor ceea ce nu-i un lucru ușor.
Așa ceva fac doar marii fotbaliști, iar Viorel Moldovan a fost un nume mare. Mesajele lui către echipă sunt percepute altfel, iar jucătorii îl ascultă și-l urmăresc cu atenție. Mare lucru. O mutare inspirată făcută de președintele Grigore Sichitiu. Rapidul ducea lipsa unui lider autentic pe care, iată, și l-a găsit atunci când se aștepta mai puțin.
Și suporterii au încredere în Moldovan. Contează enorm însă tot rezultatele vor fi cele care decid. Cu investiții mai mari la echipă, din petrodolari sau din ce-or veni, Rapidul poate spera la promovare. Acum o lună puțini credeau în așa ceva dar Viorel Moldovan a schimbat… macazul. Spre Liga 1!