În așteptarea lui Chelsea

septembrie 28, 2013 in Liga 1

După Timișoara, Steaua o așteptă pe Chelsea. Sperăm ca după jopc londonezii să se ia cu mâinile de cap așa cum face, în imagine, marele Frank Lampard!

După Timișoara, Steaua o așteptă pe Chelsea. Sperăm ca după joc londonezii să se ia cu mâinile de cap așa cum face, în imagine, marele Frank Lampard!

Steaua a făcut un galop de sănătate în runda a 9-a a Ligii 1. Un 3-0 ca de neprezentare cu ACS Poli Timișoara. Un meci util mai mult pentru rularea unor jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon dar nu de prea mare folos în vederea confruntării cu Chelsea. Campionatul e slab, iar Steaua are nevoie de adversari redutabili ca să poată performa și în Europa. Cu meciuri grele în fiecare etapă ar fi un pic mai ușor în grupele Ligii Campionilor. Ține de ritm și continuitate. Fără concurență cine știe ce în Liga 1, Steaua e obligată să dea piept, dintr-o dată, cu adversari redutabili. Și se întâmplă ceea ce s-a întâmplat cu Schalke 04. În așteptarea lui Chelsea, Steaua a mai trecut un test intern care nu i-a ridicat mari probleme. Și asta nu e de bine. Vom vedea ce va fi cu englezii!

Filip, Iancu și Adrian Cristea au avut ocazia să joace cu Timișoara. Și au făcut-o bine. Singura problemă a fost că adversarul n-a pus probleme defensivei steliste așa cum va face, mai mult ca sigur, Chelsea. Colac peste pupăză, ACS Poli Timișoara a avut și un jucător eliminat în prima repriză (Nohai). Din păcate, campionatul nu o ajută cu nimic pe Steaua. Din acest motiv orice succes european este de lăudat. Valabil și pentru Pandurii lui Condescu.
Steaua trece de la Poli Timișoara la Chelsea Londra. Un salt uriaș. Poate prea mare. Dar asta e realitatea și cu ea trebuie să se obișnuiască. Un campionat tare pregătește altfel testele europene. Meciurile pe muchie de cuțit îți arată greșelile și șansa de a putea schimba. În acest moment, Liga 1 nu oferă așa ceva.
E clar că trebuie schimbat sistemul competițional. Radical. Un fel de șoc. Prea multe meciuri slabe. Dacă lucrurile rămân așa cum sunt acum în viitor nici Steaua nu va mai obține rezultate bune în Europa. Va fi din ce în ce mai greu. În afară de victorii în tururile preliminare sau în play-off nu va mai fi nimic, iar în grupe formațiile românești vor miza doar pe conjunctură și noroc.
Diferența între meciurile din grupele UEFA Champions League și celelalte, înclusiv din Liga Europa, este uriașă. Ca să răzbească acolo sus formațiile românești au nevoie de jucători de top. Cu adevărat de top și capabili să facă diferența pe teren. Altfel degeaba ajung la masa bogaților!