Steaua – Chelsea, impact stelar cu speranțe!

martie 6, 2013 in Liga Europa

Fanii Stelei chiar pot să fie al 12-lea spectator. Curajul și ambiția fac și ele parte din joc!

Fanii Stelei chiar pot să fie al 12-lea spectator. Curajul și ambiția fac și ele parte din joc!

Steaua va avea viață grea cu Chelsea dar asta nu înseamnă că trebuie să-și pună ștreangul de gât sau să nu se prezinte la meci. Cifrele, reci la prima vedere, spun cam ce ar trebui să vrea trupa antrenată de Laurențiu Reghecampf. Acasă, Steaua are în palmares victorii cu Aston Villa (2-1), West Ham United (2-0), Southampton (1-0) și Middlesbrough (1-0), două egaluri cu Liverpool, la același scor (1-1), și o singură înfrângere, 1-2 în fața lui Arsenal Londra. Teoretic, Steaua este capabilă de un meci mare contra lui Chelsea. Un impact stelar cu ceva spertanțe. Totul este ca „spiridușii” lui „Reghe” să joace cu aceeași determinare ca în meciul cu Ajax Amsterdam.

Mâine vine și ora H. Ce a fost mult s-a dus. Acum, totul depinde de Steaua și numai de Steaua. Chelsea Londra este un colos și la propriu și la figurat. Cu jucători robuști, de gabarit. Chelsea vrea să rezolve calificarea la București însă sunt convins totul se va juca la Londra, pe celebrul „Standford Bridge”.
E un meci greu dar nu unul de neprezentare. Steaua are bilanț pe plus în meciurile de acasă contra formațiilor britanice: patru victorii, două egaluri și o singură înfrângere. Aston Villa, West Ham United, Southampton și Middlesbrough au plecat cu capul în pământ de la București. Liverpool a fost ținută în șah etern, de două ori 1-1 în Ghencea. Doar „tunarii” lui Arsenal s-au ales cu toate punctele după ce au evoluat la București.
Așadar nu e dracul chiar atât de negru. Steaua va trebui să fenteze diferența de gabarit. Asta se poate face cu pase din prima și în viteză. Din declarațiile londonezilor am senzația că ei s-ar mulțumi și cu un egal. Meciul decisiv ar urma să se joace în fața unui „Standford Bridge” cu casa-nchisă.
Ce va fi mâine seară? Greu de dat un pronostic. „Roș-albaștrii” au șansa lor. Mică dar o au. Dacă vor crede în ea sigur vor reuși. Are și Chelsea defectele ei. Mai e și publicul prezent pe „Arena Națională”. Nu le va fi ușor londonezilor. Mai trebuie și acel gram de șansă care poate decide totul sau aproape totul. Joi seară este prima bătălie. Oricum, calificarea se joacă la Londra!