Alo, aici București, România: Steaua bate Chelsea!

martie 7, 2013 in Liga 1

Raul Rusescu a marcat din nou. Cu un singur gol a îngropat-o pe Chelsea, iar pe antrenorul Rafa Benitez l-a pus să-și semneze... demisia! :)

Raul Rusescu a marcat din nou. Cu un singur gol a îngropat-o pe Chelsea, iar pe antrenorul Rafa Benitez l-a pus să se gândească la… demisie! 

În urmă cu trei luni, după 1-5 cu VfB Stuttgart, unii analiști de conjunctură au zis că Steaua e praf. Că așa vor ei și cei care le bagă banii pe card. O parte a presei britanice a preluat ceva din bășcălia asta de doi lei și a spus, printre rânduri, că Chelsea joacă în Bulgaria sau la… Budapesta. Uite că miștoul ăsta arogant, cu iz britanic, a făcut praf numele și anvergura unei mari campioane. Steaua a învins Chelsea, cu 1-0, reușind un miracol. Să câștigi în fața campioanei Europei este peste putința de a înțelege exact ceea ce se petrece. Jucătorii Stelei au crezut în lucruri mărețe reușind un meci memorabil. Astfel, „roș-albaștrii” au obținut privilegiul de a lupta pentru calificare pe „Standford Bridge”. Acum, mesajul pentru Londra e cam așa: alo, aici București, România: Steaua bate Chelsea!

Steaua a depășit orice fel de imaginație. Dacă la startul competiției cineva ar fi zis că Steaua elimină Ajax Amsterdam și bate Chelsea Londra era sigur etichetat ca fiind „nebun”. Dar ca să faci rezultate pentru istorie este nevoie și de un pic de nebunie.
Când Stuttgart a dinamitat „Arena Națională”, în decembrie, cu acel neverosimil 5-1, analiștii anti Steaua sau mai degrabă anti Gigi Becali au căutat să explice națiunii cât de praf este liderul Ligii 1. Ba că nu ia titlul, ba că nu iese din grupă, ba că se alege praful și tot așa. Apoi a venit rândul antrenorului Laurențiu Reghecampf. Tocat sistematic de presă după ce Cornel Dinu l-a acuzat de implicare în afaceri cu mafia pariurilor, „Reghe” și-a văzut de ale lui și a reușit!
Steaua a jucat exact ceea ce trebuia. Adică n-a lăsat-o pe Chelsea să joace ceea ce știe. Victoria asta, deși la limită, este imensă. Fără gol primit la București orice este posibil în retur.
Publicul a fost din nou senzațional. Pur și simplu i-a impins pe steliști peste adversar. Pregătirea fizică impecabilă permite Stelei să joace sus, cu pressing și mișcare continuă. La ora când scriu aceste rânduri, Steaua a intrat deja în cantonament. Vitaminizare, recuperare, refacere. Un alt mare secret al trupei lui „Reghe”.
Revenind la Chelsea, calificarea se joacă pe „Standford Bridge”. Cum a ajuns Steaua aici? Prin muncă, modestie și concentrare. Prin stabilitate financiară, cu un manager responsabil și un preparator fizic meseriaș.Și un antrenor care a reușit să-și convingă elevii că au valoare. Le-a arătat drumul, iar acum îi lasă să meargă acolo sus, unde se avântă vulturii.
Steaua a reușit. Indiferent de rezultatul manșei-secunde. Dacă ratează calificarea nu se supără nimeni, dacă dă lovitura la Londra se poate gândi la orice.
România, Steaua! Europa, Steaua! Oriunde, Steaua! Campionii din Ghencea!