Noul „New Dinamo”

martie 5, 2013 in Liga 1

Ionuț Negoiță, promite o altă imagine pentru Dinamo. Ca acționar unic va avea toată puterea de decizie!

Ionuț Negoiță, promite o altă imagine pentru Dinamo. Dacă devine acționar unic va avea toată puterea de decizie!

Nou la nou trage. Cam așa se poate eticheta, foarte sumar, ceea ce ar putea să se întâmple la Dinamo. Implicarea lui Ionuț Negoiță, ca acționar majoritar sau chiar unic, este iminentă. Mai mult, declarațiile din ultimele zile ale domnului Negoiță arată intenții și mai îndrăznețe. Un posibil parteneriat cu Șahtior și dorința de a avea pe banca tehnică pe cineva din familia Lucescu ne conduce la un raționament simplu. Într-un viitor nu prea îndepărtat schema de conducere a noului „new Dinamo” poate arăta cam așa: Ionuț Negoiță – acționar unic, Constantin Anghelache – președinte, iar un Lucescu – manager general.

Ionuț Negoiță este ca și acționar unic. Au mai rămas doar formalitățile. În seara asta am citit prima declarație pe tema asta dată de Nicolae Badea, actualul președinte al Consiliului de Administrație de la Dinamo. Domnul Badea s-a decis să îi cedeze acțiunile, iar Negoiță va deține comanda totală.
Nu e rău deloc. În fotbalul românesc s-a demonstrat că acolo unde a existat un singur „jupân” lucrurile au mers bine. Unde au fost mai multe voci s-a cam ales praful. La Ionuț Negoiță este de salutat curajul și dorința de a se implica decisiv. Nu e obligatoriu să joci fotbal ca să știi să faci un club rentabil și performant.
Negoiță are șanse mari de reușită. Cu un stadion nou-nouț rezolvă relația cu suporterii dinamoviști care visează această arenă de ani buni. Cu banca tehnică are gânduri și mai mărețe. Vrea un Lucescu. Pe nea Mircea? Cred că da însă varianta Răzvan Lucescu pare la fel de interesantă. Din vară.
Cu managementul stă la fel de bine. Totuși, dacă are nevoie de o recomandare aceasta ar putea fi prof. univ. dr. Constantin Anghelache. Un expert în economie, un excelent organizator al activității la un club de fotbal, un bun cunoscător al regulamentelor, la care și-a adus o importantă contribuție, dar mai ales al fotbalului românesc. Un atu în plus, a lucrat cu Mircea Lucescu atât la Dinamo, ca președinte, cât și la Rapid, ca vicepreședinte!
O speculație care se bazează pe declarații dar și pe relațiile excelente care există între cei trei. În curând, vom afla ce se întâmplă cu Dinamo. Deocamdată, sub comanda antrenorului Cornel Țălnar, Dinamo arată bine, iar în astfel de cazuri se recomandă continuitatea. Ar fi prima dilemă din „era Negoiță”!