„DanciuGol”, avanpremieră pentru jubileu!

martie 4, 2013 in Liga 1

„DanciuGol”, gol decisiv în derby-ul cu Rapid. A fost meciul cu nr. 499 în Liga 1 pentru Ionel Dănciulescu. Urmează jubileul: cota 500!

Ionel Dănciulescu, gol decisiv în derby-ul cu Rapid. Pentru „Danciu Gol” a fost meciul cu nr. 499 în Liga 1. Urmează jubileul: cota 500!

Ionel Dănciulescu și-a făcut din nou datoria și a adus trei puncte mari lui Dinamo. Și nu de oriunde, din Giulești, locul unde nu se prea câștigă în fața Rapidului. Plusul de experiență al dinamoviștilor a fost decisiv în fața entuziasmului rapidist. Aici s-a făcut diferența. Păcat de atmosfera din tribune. Fanii „alb-vișiniilor” ar fi meritat măcar un egal dacă nu chiar o victorie a favoriților. Revenind la „DanciGol”, reușita lui este un fel de avanpremieră pentru sărbătorirea meciului cu numărul 500 în Liga 1. Din cauza cartonașului galben încasat în derby nu-l vom aniversa pe Dănciulescu în etapa următoare ci peste două, la meciul cu Petrolul!

Se știa că grupul de titulari de la Dinamo are un plus la capitolul experiență. Rapidul a încercat să compensenze prin atitudine și entuziasm dar n-a fost suficient pentru victorie. Nici măcar pentru un egal. Un entuziasm transmis de tribune unde suporterii „alb-vișiniilor” au cântat tot timpul. Din acest motiv, Rapidul a avut un început mai bun de meci dar s-a stins pe traseu.
Luchin și Alexe puteau deschide scorul, în primul mitan, dar au ratat nepermis de ușor. Rapidiștii au terminat în forță dar s-a intrat la cabine cu 0-0. Repriza secundă a aparținut „câinilor”. Cătălin Munteanu a fost cel care a înclinat balanța din punct de vedere tactic. Plus experiența lui Alexe și Dănciulescu. Ultimul a ieșit la rampă cu golul din minutul 64 când a trimis mingea centrată perfect de Curtean, cu capul, direct în vinclu. Pe final, antrenorul Marian Rada a încercat să forțeze egalarea cu Ioniță și Ciolacu dar era prea târziu.
O victorie muncită a „câinilor”. Dinamo se apropie de Europa în timp ce Rapidul se depărtează tot mai mult de locurile pentru Liga Europa. O notă specială pentru Ionel Dănciulescu care a marcat al cincilea gol din sezon și tot al cincilea din derby-urile cu Rapid. Păcat de cartonașul galben pe care „DanciuGol” l-a văzut în prima repriză după un fault asupra lui Grigore. Un cartonaș care îi amână aniversarea celui de-al 500 – lea meci în Liga 1. O aniversare care va avea loc după partida de la Ploiești, cu Petrolul, din etapa a 23-a.