Monica Niculescu și Oltchim, the best!

martie 3, 2013 in Special

Monica Niculescu și-a trecut în cont primul titlu WTA. La mai mare!

Monica Niculescu și-a trecut în cont primul titlu WTA. La mai… multe!

Un week-end fericit pentru sportul românesc. Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a cucerit, sâmbătă noapte, la Florianopolis (Brazilia), primul titlu WTA din carieră. În finală, Monica a învins-o pe rusoaica Olga Puchkova în trei seturi: 2-6, 6-4, 6-4. Tot sâmbătă, deși a suferit cumplit, Oltchim Rm. Vâlcea s-a impus pe terenul Zveidei Zvenigorod, cu 26-23, și rămâne în cursa pentru calificare în semifinalele Ligii Campionilor. Monica și fetele de la Oltchim au reușit două performanțe notabile în eternul „război” româno – rus. Mai avem și bucurii că de belele suntem sătui!

Monica Niculescu s-a născut la Slatina. Pe 25 septembrie împlinește 26 de ani. O olteancă inimoasă. Idolii săi în tenis sunt celebrii Martina Hingis și Andre Agassi. Monica are ca pasiuni filmele, shoppingul, cititul și… familia. Filmul ei favorit este „Butterfly Effect”, iar actorul favorit, Ashton Kutcher.
Dincolo de imaginea unei femei cu personalitate stă caracterul de învingătoare. Monica a urcat treaptă cu treaptă spre marea performanță. Sâmbătă noapte și-a văzut visul cu ochii. În îndepărtata Brazilie, la Florianopolis, Monica Niculescu a cucerit primul titlu WTA din carieră. Un succes în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-4, în fața rusoaicei Olga Puchkova. O victorie mare, de palmares, dar și de moral după finalele pierdute în Luxemburg, în 2011 și 2012. Un triumf care i-a adus 40.000 de dolari şi 280 puncte WTA.
A doua bucurie mare din week-end ne-a adus-o handbalistele de la Oltchim. Zvezda a controlat aproape tot meciul dar pe final fetele antrenate de danezul Jakob Vestergaard au avut o revenire de zile mari. Momentul psihologic s-a consumat atunci când Oltchim a egalat la 19 și apoi a înscris în inferioritate numerică. Când Zveda amenința cu egalarea, Aurelia Brădeanu le-a închis gura rusoaicelor cu două supergoluri. Asta a fost povestea, pe scurt, a acestui 26-23 care duce Oltchimul mai aproape de semifinalele Ligii Campionilor.
Monica Niculescu și Olchim Rm. Vâlcea ne-au adus bucuria dar și dovada că sportul românesc mai poate face performanță la cel mai înalt nivel. Dacă se vrea și dacă se muncește cu sârg!