Steaua, ca pe vremuri!

iulie 30, 2010 in Fotbal

Stiam ca Victor Piturca va reforma din temelii Steaua dar, in nici un caz, n-as fi pariat ca poate reusi, intr-un timp atat de scurt, sa redea suporterilor placerea de a vedea fotbal. Piti a izbutit sa readuca fanii la stadion printr-o politica de transferuri bine gandita si indrazneata, prin cooptarea la club a fostelor glorii steliste si prin reasezarea lui Gigi Becali in tiparul rezervat unui patron. Cu o echipa aproape noua, Steaua va juca, sambata seara, contra Universitatii Craiova, cu casele de bilete inchise. Ca pe vremuri…

Cu un stadion arhiplin, Steaua este de neoprit. Daca ne uitam la istoria si traditia „ros-albastrilor”, meciul cu „Stiinta” ar trebui sa inceapa de la 1-0. La ora cand scriu aceste randuri se spune ca ar mai fi ramas nevandute circa o mie de bilete. O nimica toata pentru milioanele de fani ai acestei echipe dornici sa vada fotbal si sa-si incurajeze favoriti dupa un lung razboi, surd si istovitor, cu patronul Gigi Becali.
Campania fulminanta de achizitii initiata de managerul general Victor Piturca a lasat impresia unei rupturi de trecut si a unui nou inceput. Prezenta unor foste glorii steliste in punctele de comanda si lucru, chemarea la club a unor oameni de valoare si caracter precum Emerich Ienei sau Viorel Paunescu, ridicarea restrictiilor absurde impuse fanilor de un Gigi Becali prea orgolios si o altfel de imagine pentru echipa au redat Stelei stralucirea de altadata si, odata cu ea, dragostea suporterilor.
Piturca a reusit acolo unde putini ii acordau sanse. Steaua este mai puternica pentru ca si-a recastigat spectatorii, pentru ca si-a recastigat un statut reprezentativ la nivel national, pentru ca a redevenit echipa iubita de foarte multi romani. Nu doresc sa diminuez in vreun fel simpatiile altor fani ai fotbalului insa Steaua a reprezentat, dupa castigarea Cupei Campionilor Europeni, in 1986, un fenomen national.
Sigur, pentru ca tot tabloul sa fie complet este musai ca „ros-albastrii” sa se impuna la pas in fata Craiovei. Nu va fi un meci usor. Dimpotriva. Va fi insa cu atat mai frumos pentru public, pentru suporteri. Steaua a renascut miraculos sub comanda lui Piturca insa are nevoie de rezultate pentru redobandirea suprematiei pe plan intern, iar apoi in cupele europene.
Sa nu uitam ca locul din grupele Ligii Campionilor si „inflatia” de echipe prezente la startul Europa League se datoreaza, in mare parte, punctelor adunate de Steaua. Dupa aceea au contribuit si Rapid, si CFR, si Urziceni, si altii dar greu de tot a fost la inceput.

P.S. Dinamo si Rapid sunt cam pe acelasi culoar. Au avut spectatori peste medie la ultimele meciuri, au echipe si par sa se agate de orice oportunitate. E clar, Bucurestiul incepe sa emita pretentii dupa ani buni de frustrari si incertitudini. Nu trebuie insa sa ne grabim cu laudele. Astept confirmari pentru ca in fotbal doar ce scrie pe tabela conteaza. In rest este doar vorba.