Onicas si „orbul gainilor”

iulie 31, 2010 in Fotbal

Asistentul Onicas a aflat ce inseamna „orbul gainilor” la meciul Steaua-Universitatea Craiova. Da, „orbul gainilor”, numele popular al unei boli de ochi care se manifesta prin imposibilitatea de a vedea seara dupa apusul soarelui. Onicas s-a facut ca nu vede unele offside-uri clare sau faulturi evidente, iar atunci cand a fost nevoie s-a facut ca… ploua. Asa se explica cum a ridicat repede steagul la un gol perfect valabil inscris de Craiova. Liga Profesionista ar vrea ca ziaristii sa nu mai puna presiune pe arbitri dar gafa lui Onicas este inadmisibila. Excluderea lui din arbitraj ar face partial dreptate. Oare „Stiinta” mai are nevoie de ea?

Decizia pripita a asistentului Onicas. care a dat repede sa ridice steguletul in sus pentru offside la o faza regulamentara soldata cu gol pentru Universitatea Craiova a patat cu noroi meciul din Ghencea. Nu era nevoie de asa ceva mai ales ca la 0-2 partida capata o alta turnura. Altfel, o confruntare sportiva interesanta, cu orgolii imese aduse pe gazon in fata unei arene aproape pline.
Fara a face speculatii, greseala uriasa comisa de Onicas arunca din nou mingea la fileu celor care doresc in acest campionat brigazi de „fluierasi” din strainatate. Si pe buna dreptate pentru ca la partida din Ghencea a iesit un scandal de proportii pe tema golului anulat lui Costea. Daca in locul lui Onicas era un asistent din afara cu certitudine nu apareau atatea critici si speculatii. Acum se arunca cu noroi din toate partile.
Am crezut cu tarie ca arbitrajul romanesc a facut cativa pasi inainte insa avem dovezi la zi ca stagneaza, ba chiar este in regres. Lipsa unor masuri severe, decisive pentru cei care gresesc a perpetuat, de la un sezon la altul, ideea ca se poate orice. Nu cred ca putem vorbi despre coruptie dupa scandalul de la Pitesti. Sa fii nebun sa-ti bagi pielea in saramura cand DNA-ul monitorizeaza cu mare atentie lumea fotbalului. Dar pe vremurile astea ne mai mira asa ceva?
Pacat de meci. Nu a fost stralucit dar s-a jucat intr-o atmosfera extraordinara. Daca Steaua a putut sa revina de la 0-1 asta se datoreaza, in exclusivitate, unui public fantastic care a creat o atmosfera de zile mari. Aceasta stare i-a purtat pe „ros-albastrii” pe aripile victoriei. De cealalta parte, Craiova plange in hohote. Are si motive pentru ca asistentul Onicas i-a refuzat mai mult de un gol, poate chiar victoria!