Steaua, ca pe vremuri!

august 10, 2012 in Liga Europa

Reghecampf, mulțumit! Steaua visează, din nou, la grupele Ligii Europa!

E bine să critici fotbaliștii pentru că doar așa le vine mintea la cap. Mai bine ne înjură pe noi, jurnaliștii, și au rezultate decât altfel. Așa s-a întâmplat cu Steaua. Făcuți praf de mass-media după umilința de la București, cu Spartak, la Trnava „roș-albaștrii” și-au demolat adversarul. Ca pe vremuri. Și fără Tănase, un jucător valoros dar capricios, cu fumuri de vedetă. Interesant. Steaua ne-a arătat că în Europa este echipa românească cea mai prolifică însă nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Spartak Trnava a fost o echipă modestă. Poate prea modestă. Reghe și jucătorii au tot dreptul să se bucure de calificare dar mai au mult de muncă. Mult de tot!

Calificarea Stelei a fost în stil de mare campioană. „Roș-albaștrii” au refăcut acel neverosimil 0-1 de la București și le-au administrat slovacilor, chiar acasă la ei, un 3-0 de… neprezentare. 🙂 Rocha, Rusescu și Nikolic și-au făcut datoria de atacanți chiar și fără servantul Tănase, suspendat trei etape pentru roșul prostesc încasat pe „Național Arena”.
Steaua a măturat pe jos cu Spartak Trnava controlând jocul de la un capăt la altul. Unii zic că ăsta este motivul pentru care Trnava a părut o echipă banală, de pluton. Nu cred că este așa. Deși a dominat copios jocul Steaua nu ne-a convins. Am văzut multe faze când elevii lui Laurențiu Reghecampf au pierdut ușor mingea, au pasat aiurea sau au alergat cu o viteză în minus.
Partea bună a celor văzute la Trnava este că Steaua poate juca binișor și fără Cristi Tănase. Un jucător valoros dar capricios și cu fițe de vedetă. Un fel de N’Doye al Stelei. Tănase ne-a arătat, în multe jocuri, o suficiență inacceptabilă. De „n” ori confiscă mingea doar pentru el încetinind viteza de joc. Cred că suspendarea îi va prinde bine și îl va coborâ repede cu picioarele pe pământ. Mai ales dacă Steaua se va califica în grupele Ligii Europa fără ajutorul său!
Dincolo de toate cele scrise mai sus rămâne performanța. Steaua București ajunge spectaculos în play-off-ul Europa League acolo unde se mai află FC Vaslui și Dinamo. Iar în Liga Campionilor avem pe CFR Cluj. Dacă ieri prezența echipelor românești în Europa părea un dezastru, astăzi a ieșit un pic soarele. Să vedem ce adversari le vor hărăzi sorții, după-amiază, la Nyon (Elveția). Cu puțin noroc, fotbalul românesc poate trăi un nou început. Baftă!