Messi, cu „M” de la… Metalist :)

august 11, 2012 in Internaţional

Messi sau bucuria golului! Asta i-a fascinat pe copii. De aceea îl iubesc atât de mult!

Barcelona și Messi sunt la București. Un succes pentru marketingul lui Dinamo. Ca imagine. Financiar? E bine să așteptăm cifrele oficiale. Important este că mulți copii, și nu numai, se bucură pentru că îl vor vedea pe Messi. Pe Valdes, Iniesta, Busquets și colegii lor. Fotbalul este o stare de spirit și un sport inventat pentru oameni. În plan strict sportiv, Dinamo nu câștigă mare lucru. Nici măcar o repetiție generală pentru „dubla” cu Metalist Harkov din play-off-ul Ligii Europa. Clauza de „maximum cinci goluri” impusă Barçei, despre care se tot vorbește, distruge orice urmă de suspans. Ies doar bani și ceva amuzament. Plus că s-a mai amânat și un derby din campionat, cu Rapid. Cât despre fotbal vom vedea cu Harkovul!

Șefii lui Dinamo merită felicitați. Nu e simplu să joci un meci amical cu Barcelona chiar și în plină vară, chiar și pe bani. Și nu puțini. Mai ales că s-au vândut toate biletele. Așa spune presa. Un succes de casă și de imagine. Poate și financiar. Aici mă feresc de aprecieri până nu văd cifrele oficiale, mai exact cât s-a cheltuit și cât s-a încasat. Nu de alta dar se poate ca balanța finală să fie pe minus ceea ce ar mai pune încă un semn de întrebare la utilitatea acestui amical de lux.
Cei mai bucuroși sunt copii. Mulți dintre ei și-au tras părinții de mânecă ca să scoată din buzunar mulți bani. Biletele au fost destul de piperate. Pentru ei și părinții lor important este că Messi a ajuns la București. După figura pe care ne-a făcut-o acum un an, cu Argentina, starul catalanilor vine pentru prima dată în România. Îl vor vedea la lucru diseară, pe „Național Arena”, de la ora 20:15. Alături de alți „extratereștii”. În fond este vorba despre un show, nu?
Strict sportiv acest meci-test nu prea este un… test. 🙂 O spun fără rea-voință. Dacă era un test adevărat, iar antrenorul Dario Bonetti dorea să afle la ce nivel este echipa sa, nu apărea acea clauză lipsită de fair-play. Barça este rugată să nu sară calul prea tare. Se vorbește de cinci goluri. Maximum posibil. Și atât. Nu este deloc moral pentru un sport care și așa are destule probleme în zona de fair-play.
În plus, amicalul cu Barcelona amână un meci oficial din Liga 1. Și nu unul oarecare: derby-ul cu Rapid. Tocmai în iarnă când vremea va fi cum va fi. Și când punctele vor conta mai mult ca acum! În loc să joace un meci tare, cu Rapid, Dinamo a preferat amicalul-spectacol cu „extratereștrii”. Efect zero pentru confruntările cu Metalist Harkov. Dacă pierde cu Barcelona nu se scufundă planeta dar dacă Dinamo ratează calificarea în grupele Ligii Europa asta se va simți în contul clubului. Greu de tot!
Până atunci să ne uităm la meci. Nu mereu îl vedem pe Messi în carne și oase!