„Câinii” au lătrat la „extratereștrii”

august 12, 2012 in Internaţional

Messi, indiferent față de show-ul „câinilor”. El are o singură filosofie: mingea și golul!

Clauza de „gentlemen agreement” a funcționat! Dinamo a încasat doar două boabe în confruntarea cu „extratereștrii” Barçei. O apariție onorabilă a „câinilor” lui Dario Bonetti. Mai ales în repriza secundă, când catalanii au schimbat liniile. Țucudean & comp. au arătat că pot și că vor să facă lucruri importante. În timp ce fanii au avut privilegiul de a vedea la lucru cea mai valoroasă echipă din istoria fotbalului în frunte cu marele Messi. Sper să le prindă bine lecția predată de Barcelona pe „Național Arena”. Nu de alta dar vine „dubla” cu Metalist Harkov, din play-off-ul Ligii Europa, confruntare crucială pentru viitorul noului Dinamo.

Barça a demonstrat de ce este un club de mare anvergură. În primul rând știe să-și respecte cuvântul dat. Nu ca Argentina care a fentat România cu acel amical-fantomă de acum un an. Antrenorul Tito Vilanova a adus la București toate vedetele catalanilor, în frunte cu Messi și Xavi. În al doilea rând, Barcelona a înteles rostul evenimentului de pe „Național Arena” și nu s-a năpustit peste Dinamo. A jucat pentru publicul care a aclamat-o aproape la fiecare fază. Oricum avea o viteză în plus chiar și cu frâna pusă. 🙂
Nu prea vreau să discut despre joc că nu am ce. Barça a făcut ceea ce a știut mai bine. Pase multe, angajări din orice poziție către Messi, fără centrări aiurea (decât din corner :)) și cu o circulație continuă a jucătorilor. Același joc tip „playstation” care te amețește când îl privești, iar de înțeles e și mai greu. Dinamo ne-a demonstrat asta, primul șut al „câinilor” la poarta lui Valdes a fost consemnat abia în minutul 25. Autor Țucudean. Cam târziu dar nu aveam pretenții mai mari!
O remarcă interesantă este că la meci au asistat vreo 35.000 de spectatori. Doar 35.000 deși s-a tot spus înaintea partidei că biletele au fost vândute. Sunt tare curios să văd cum a ieșit socoteala finală pentru că Dinamo și-a făcut calcule serioase în privința încasărilor. Dar este o vorbă românească: socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Sau de la… stadion. Asta ca să ne păstrăm în zona evenimentului de sâmbătă seară!
Meritul celor de la Dinamo rămâne acela că au reuțit să aducă FC Barcelona la București. Atât și nimic mai mult. În plan strict fotbalistic efectul nu este cine știe ce. Chiar nul. Messi și colegii săi au jucat relaxat, cu frâna pusă și cu zâmbetul pe buze. O atitudine degajată, exact opusă celei pe care o vor afișa jucătorii lui Metalist Harkov în „dubla” pentru grupele Europa League. Mai util ar fi fost derby-ul cu Rapid din care Dinamo avea mai mult de câștigat. Fotbalistic.
Altfel „câinii” s-au mulțumit cu privilegiul de „a lătra” la „extratereștrii” Barçei. Nu chiar a pagubă. Pentru bani și blitzurile din tribune. Plus fotografiile-amintire de arătat nepoților peste ani!