Spre „războiul de 100 de ani”?

iulie 10, 2018 in CM 2018 - Rusia

Cei trei „mușchetari” care pot duce Franța în finală: Griezmann (stânga), Pogba (centru) și Mbappe !!!

Franța, Belgia, Anglia și Croația se vor bate pentru cununa cu lauri a Mondialului 2018. Doar Franța și Anglia au în palmares un titlu mondial și este posibil ca învingătoarea să fie una dintre ele. Belgia și Croația nu au ajuns niciodată în finală, iar acest mic detaliu ar putea să conteze mult. Franța e puternică, experimentată, cu o bancă de rezerve superioară Belgiei. Dacă marchează prima, Franța va fi greu de oprit. Anglia spun că este favorită în fața Croației, trupa lui Modric fiind istovită de meciurile cu prelungiri și penalty-uri jucate cu Danemarca și Rusia. Dacă mai punem la socoteală și accidentările e deranj mare. Greu de surmontat astfel de handicapuri oricât de mari luptători sunt croații. Logic ar fi să avem o finală Franța – Anglia, gen „războiul de 100 de ani”, pe viață și pe moarte. Mulți spun de Belgia – Croația în ultimul act. Totul e posibil. Doar un lucru e sigur: Cupa Mondială rămâne în Europa!

Meci mare Franța – Belgia. Entuziasmul generat de fotbalul-spectacol îi determină pe mulți fani să aleagă Belgia. Și palmaresul direct e favorabil „dracilor roșii” ceea ce n-ar mira pe nimeni o prezență a Belgiei, în premieră, în marea finală a Campionatului Mondial.
Dacă punem în balanță tot ce s-a petrecut până acum, Franța pare mai favorită. Joc echilibrat, laborios, cu vedete incontestabile. Interesant, starurile franceze au strălucit cu rândul. Când Mbappe, când Griezmann. Sunt așteptați Giroud și Pogba. Dacă cei patru, și nu numai, vor fi într-o formă bună în această seară Belgia va avea mari probleme. Mai ales dacă francezii vor deschide scorul. Atunci și Belgia, o echipă îndrăgostită de contraatac, va fi forțată să se deschidă lăsând spații mari în apărare. Să fim clari, Franța nu e naivă ca Japonia sau Brazilia.
Dacă „dracii roșii” vor reuși să marcheze primii atunci Franța se va afla într-o postură incomodă. Incursiunile belgianului Eden Hazard vor fi pe partea lui Pavard, un fundaș lateral bun dar parcă prea ofensiv. Să ne aducem aminte ce i-a făcut Di Maria în flancul drept chiar dacă Argentina a plecat acasă, chiar dacă Pavard a marcat un gol fabulos. Rămâne de văzut…
Important este să fie fotbal. Suporterii vor spectacol și nu este exclus să asistăm la prelungiri sau lovituri de la 11 metri. Două echipe frumoase, organizate, cu jucători de calitate. Încă un detaliu important: sâmbătă, 14 iulie, este ziua națională a Franței. O motivare imensă pentru prezența în finală!