Dacă e marți, e… Franța!

iulie 11, 2018 in CM 2018 - Rusia

După Pavard și Varane, un alt fundaș francez, Samuel Umtiti, marchează un gol important. Cu Belgia, decisiv!

Comedia romantică „Dacă e marți, e Belgia”, atât de îndrăgită de cinefili, s-a transformat pentru belgieni într-o drama clasică: „Dacă e marți, e… Franța”. Naționala franceză a fost favorită și a confirmat că are stofă de finalistă. Golul lui Umtiti îi duce pe „cocoșii galici” în a treia finală de Mondial din istorie. Franța nu a fost naivă, a marcat prima și s-a mulțumit cu un 1-0 care a adus-o la un meci distanță de trofeu. Emoționant gestul lui Pogba care a dedicat victoria celor 12 copii thailandezi și antrenorului lor salvați din peștera Tham Luang. La fel, stoperul Angliei, Kyle Walker, vrea să le trimită tricourile naționalei engleze. Frumos că fotbalul mare nu i-a uitat pe acești puști curajoși în momentele cele mai grele. Altfel, Franța este deja la Moscova unde așteaptă Anglia pentru a continua… „războiul de 100 de ani”!

«Spre „războiul de 100 de ani”?» este titlul editorialului de ieri în care am spus că foarte probabil finala Campionatului Mondial 2018 va fi Franța – Anglia. „Cocoșii galici” sunt deja la Moscova după un 1-0 în stil Italian reușit în fața Belgiei.
O Belgie care pe traseu n-a avut nici pe departe adversarii Franței. Să bați Tunisia sau Panama, două formații modeste, nu e mare lucru. Apoi a câștigat la limită cu Anglia, tot în grupă, care a jucat cu rezervele pentru a intra pe celălalt culoar unde a întâlnit Columbia și Suedia. Și uite că englezii n-au greșit având șanse mari să joace finala. Cu Japonia, în „optimi”, „dracii roșii” au tremurat serios și s-au calificat abia după ce au revenit de la 0-2 speculând naivitatea niponilor. Doar Brazilia a fost un adversar tare pentru Belgia dar să nu uităm că în repriza secundă belgienii au trecut rar de centrul terenului.
Franța a jucat exact ceea ce trebuia pentru calificare. Cu o prestație solidă în defensivă. L-am văzut pe Mbappe, Giroud sau Grizmann făcând faza de apărare. Nu o dată, de mai multe ori. S-a apărat bine toată echipa, iar fundașii Pavard, Umtiti și Varane au marcat goluri decisive la acest Mondial. Fără dantelării, fără atac cu orice preț, fără spectacol musai, Franța a ajuns în marea finală. Pentru a treia oară în istorie, din 1998 încoace. Atunci a cucerit titlul suprem, acum e din nou aproape.
Să vedem cu cine va lupta pentru trofeu. Continui să cred că va fi Anglia, iar dacă se întâmplă asta Franța va avea cel mai tare adversar de până acum. Anglia are un grup unit și mai și decât al „cocoșilor”, iar foamea de trofee, de performanță, nu se compară. În seara asta vom afla cine mai vine la Moscova!