Speriaţi de „diavoli”

octombrie 19, 2011 in Liga Campionilor

Rooney, omul care a „topit” Oțelul!

„Oţelarii” au pierdut ca fraierii. Două penalty-uri stupide au înclinat balanţa în favoarea lui Manchester United. Henţul de curtea şcolii comis de Sergiu Costin şi faultul copilăresc făcut de Antal, în careu, au trădat frica de „diavoli”. Asta după ce în prima repriză gălăţenii şi-au depăşit cu mult condiţia. Nu au ţinut cont de spectatorii veniţi să vadă pe Manchester şi au jucat onorabil. Măcar au arătat că vor, că pot. Dacă Sir Alex Fergusson i-a lăudat înseamnă ceva. Chiar dacă a făcut-o din diplomaţie… 🙂

Să vezi pe Manchester United la Bucureşti nu se întâmplă mereu. Un motiv suficient de puternic pentru cei aproximativ 30.000 de spectatori care au plătit bani frumoşi pentru a urmări „live” vedete precum Rooney, Vidic, Nani sau Evra. Şi cred că nu au regretat!
De foarte multe ori am reclamat lipsa de atitudine în joc a fotbaliştilor români. Nu toţi… Vorbim însă despre despre o carenţă constatată de multă vreme, cu efecte majore în plan psihic. Din această cauză s-au pierdut meciuri importante, s-au pierdut calificări, uneori şi trofee.
Parţial, Oţelul a infirmat această axiomă semn că lucrurile se pot schimba în bine. Nu a ţinut cont de asistenţa numeroasă venită să vadă pe… Manchester United. Elevii lui Dorinel Munteanu au avut o primă repriză foarte bună în care au cam controlat jocul. Asta pe fondul unei abordări mai lejere a jocului de către „diavolii” lui Fergusson şi a unei formule de echipă cu destui jucători de rezervă.
Nu e bine să lauzi o înfrângere. Totuşi, dacă nu gafau Sergiu Costin şi Antal poate speram la un 0-0. Mai ales după eliminarea lui Vidic din minutul 66. Dar n-a fost să fie. Frica de renumele adversarului a fost decisivă şi a înclinat balanţa în favoarea unei echipe care oricum era considerată drept mare favorită.
Pe „Naţional Arena” am avut parte de radiografie exactă a nivelului la care suntem acum. Campioana en-titre nu se poate lua la trântă nici măcar cu formula de rezervă a unei mari echipe. Chiar dacă Sir Alex Fergusson a folosit şi unele vedete s-a văzut din avion că acestea au jucat prudent şi economicos. O temă de la care ar trebui să plece orice fel de analiză care vizează viitorul fotbalului românesc.