Ce căutăm în Europa?

octombrie 21, 2011 in Liga Europa

Bicfalvi sau Steaua căzută în genunchi la Haifa!

Suntem praf şi pulbere! O joie neagră în Liga Europa. Steaua a fost făcută una cu pământul la Haifa şi a ajuns stea cu… cinci colţuri. Mai degrabă cu franjuri. Rapiduleţul a comis-o din nou acasă şi pierde din turaţie în lupta pentru calificare, iar Vasluiul nu şi-a depăşit condiţia de echipă cu şansa a doua în faţa lui Sporting Lisabona. Un total halucinant pentru reprezentantele noastre: niciun gol marcat, opt primite, trei cartonaşe roşii şi prestaţii dezamăgitoare. Fraţilor, ce căutăm în Europa? Poate ziua de… mâine! 🙂

Steaua căzută în genunchi. Nu este o trimitere la romanul „Iarna căzută-n genunchi”, scris de Dan Claudiu Tănăsescu, chiar dacă anotimpul rece bate serios la uşa noastră. Este imaginea exactă a înfrângerii suferite de „roş-albaştri” în „Ţara Sfântă”. La Haifa, elevii lui Ilie Stan au uitat ce tricou îmbracă. Pur şi simplu au fost ridicoli. Să încasezi cinci „boabe” de la Maccabi fără ca măcar să laşi impresia că poţi da o replică consistentă e deja prea mult. Chiar şi cu doi oameni în minus, după eliminarea lui Bicfalvi şi Iliev, Steaua nu are scuze pentru acest rezultat catastrofal.
„Naţional Arena” rămâne o zonă interzisă la victorii pentru echipele din România. Nici Rapid nu a reuşit să câştige deşi mulţi şi-au pus mari speranţe în confruntarea cu Legia Varşovia. Un 0-1 cu efect dublu pentru că „alb-vişiniii” au pierdut cele trei puncte în faţa principalei contracandidate la calificare. Dincolo de amărăciunea rezultatului rămâne gustul amar al unui joc confuz şi încâlcit, în nota de casă a polonezilor. Probabil că este principalul motiv care le-a adus un succes nesperat.
FC Vaslui a completat peisajul negru de joi seară cu o prestaţie apatică la Lisabona. Elevii lui Viorel Hizo nu au putut să mişte în front cum au făcut pe „Olimpico”, cu Lazio. Nesăbuinţa lui Wesley, din minutul 39, care şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, a contribuit decisiv la succesul lui Sporting. Paradoxal, deşi grupa D era considerată cea mai dificilă dintre cele unde avem echipe uite că în acest moment tocmai Vaslui are cele mai mari şanse în raport cu Steaua şi Rapid.
O joie pe care ar trebui s-o uităm foarte repede. Am ajuns la jumătatea drumului în grupele Europa League şi bilanţul este umilitor: dintr-un total de nouă jocuri ne-am ales cu doar o victorie şi trei egaluri. Am luat şase puncte chinuite, iar la golaveraj suntem buni de circ cu un bilanţ de 7-16. Am ajuns de râsul Europei şi nu numai!