Singuri impotriva… lor

martie 31, 2010 in Liga 1

Sintagma „Singuri impotriva tuturor” risca sa se transforme intr-o axioma demonstrativa a starii de fapt existente, in acest moment, la Rapid. In urma cu cateva etape, intr-un moment favorabil pentru echipa, intr-un moment in care se parea ca fotbalul a invins criza din Giulesti a aparut, ca din senin, scandalul. Pe nedrept, cel vizat fiind Nicolae Manea, omul care a sarit neconditionat in ajutor atunci cand „alb-visiniii” au avut probleme. Manea a plecat dar tensiunile au ramas in timp ce patronul George Copos tace…

Dupa meciul cu Astra, din etapa a 22-a a Ligii 1, Rapid ar fi putut deveni liderul campionatului. N-a fost sa fie si pentru ca Rapid si-a respectat conditia de echipa imprevizibila. Rezultate pozitive cu adversari incomozi, infrangeri dramatice in fata unor nume mai putin cotate. O realitate care s-a transmis de-a lungul istoriei acestei grupari, metamorfozata apoi in expresia „farmecul vietii”. Frumos spus, doar ca asta nu tine de cald si nici nu inlocuieste performanta la cel mai inalt nivel. Poate doar un pic de literatura si nimic mai mult.
Linistea, care parea sa fie de bun augur, s-a risipit precum ceata dupa acel stupid 0 -1 cu Astra Ploiesti. Reprosurile la adresa lui Nae Manea, absolut inutile, au tinut loc criticilor care ar fi trebuit aduse jucatorilor. Apoi au venit declaratiile „ping-pong” intre managerul sportiv Renzo Rossi si Manea. La asta s-a adaugat atitutinea duplicitara a unor jucatori fata de fosta glorie a Rapidului, omul care a pus umarul la treaba cand a fost greu, cand n-au fost bani, cand n-au fost rezultate.
In loc sa ia atitudine, pro sau contra, patronul Copos a preferat sa taca. O reactie care, practic, a aprobat criticile si cuvintele grele adresate lui Manea. In loc sa protejeze antrenorul, in loc sa indemne jucatorii la calm, George Copos a turnat gaz peste foc cu declaratii in coada de peste, care lasau sa se inteleaga ca in Giulesti ar putea veni un nou antrenor. Astfel de abordari nu aveau cum sa ofere un cadru pozitiv „alb-visiniilor” in lupta pentru titlu. As mai pune la socoteala si apatia afisata in cazul „Varga-Balan”, cei de la Rapid lasand senzatia ca nu au facut tot ce pot pentru a-si sustine cauza. Uneori si asta este un raspuns, nu?
Pacat insa de acest sezon. Rapid ar fi putut lupta cu mari sanse la titlu. Din pacate totul s-a naruit cu mult inainte de final. Teoretic, giulestenii pot reveni in carti insa stiti si voi bine ca le va fi foarte greu. Principalul vinovat este George Copos care n-a stiut sa-si apere, la timp, oamenii pe care tot el i-a pus sa rezolve criza. Cu alte cuvinte, cei din Giulesti sunt singuri impotriva… lor. Ce nebunie!