Simplu: e Dybala !!!

aprilie 12, 2017 in Liga Campionilor

Paulo Dybala, omul care a făcut diferența cu Barcelona!

Cu o apărare șvaițer, Barcelona a trăit o nouă umilință marca Champions League. De data asta la Torino, în fața unei echipe cu o disciplină de fier și un joc excelent orchestrat tactic de antrenorul Massimiliano Allegri. Juventus a profitat din plin de absența lui Busquets. Dar în spatele tuturor explicațiilor stă un nume care începe să devină imens: Paulo Dybala. Două goluri de senzație. Primul repede, în minutul 7. Deja îi îngenunchiase pe catalani. Pe cât de simplu pe atât de eficient. Când are mingea Dybala e letal. Ne-a făcut să-l uităm pe marele Messi, idolul său. Ce poate să-și dorească un tânăr fotbalist de la viață după ce l-a făcut anonim pe Messi? Dybala este exact ceea ce i-a lipsit lui Juve ca să poată visa la trofeul Ligii Campionilor. Nu cred că povestea cu „remontada” din episodul PSG se va repeta cu „Bătrâna Doamnă”. Simplu: e Dybala!

Barcelona a fost de nerecunoscut. Și nu pentru că a jucat prost. Juve a făcut-o una cu pământul grație unui joc solid, organizat și tacticizat până la cel mai mic detaliu. Singurul punct de libertate a fost argentinianul Paulo Dybala care a făcut ce-a vrut cu apărarea visătoare a catalanilor.
L-am văzut pe Neymar cum jubila după ce i-a dat „craci” lui Dani Alves. Palidă consolare. Nici el, nici Suarez și nici Messi nu au fost în stare să înscrie măcar un gol în poarta deja legendarului Buffon. Își sporeau speranțele pentru retur. Apropo, Messi nu a marcat gol atunci când l-a avut ca adversar pe Buffon. Interesant, nu?
Repet, jocul de senzație al lui Dybala a adus victoria lui Juve la scor de neprezentare. Un 3-0 care face aproape imposibil returul de pe „Camp Nou”. I-am auzit pe unii vorbind despre „remontada”. Nu cred că se va repeta povestea cu PSG. Și asta pentru că nu se poate pune egal între Juventus și PSG. E diferență mare, zău așa. Juve poate marca la Barcelona, iar cu Dybala în zi mare poate chiar mai mult de o „boabă”.
Din vară, Barcelona trebuie să schimbe liniile. Cam asta e concluzia. În timp ce Juventus trăiește frumos ultimele luni sub sigla plină de istorie și respect. De la anul va avea alta. Nostalgie? Poate. Un amestec ciudat de inexplicabil și marketing. Dar viața merge înainte și cea mai frumoasă despărțire de vechea emblemă ar fi cucerirea trofeului Ligii Campionilor. Cu Dybala pe post de „om-orchestră”!