„Bizonul” și matematica

aprilie 10, 2017 in Liga 1

Harlem Gnohere este unul din atacanții cărora FCSB le-a dus dorul. Gol decisiv cu Craiova!

Harlem Gnohere a rezolvat meciul de la Severin din postura de rezervă. Și a mai avut câteva ocazii mari de gol. Trei puncte imense pentru FCSB. Un pas mic de etapă dar un salt uriaș către laurii de campioană. Elevii lui Reghecampf au înțeles mai bine cum stă cu matematica în play-off. Craiova și alții nu riscă și preferă să joace la egal uitând că la remiză pierd două puncte. 🙂 Dacă egalul se dublează, în tur și retur, atunci câștigul este mic, de doar două puncte. O victorie acasă și o înfrângere pe terenul aceleiași formații înseamnă mai mult: trei puncte. Simplu, nu? În acest peisaj de matematică, FCSB stă mai bine. Oltenii nu au riscat, au dat semne că se mulțumesc cu un egal, iar în final au pierdut totul. Cine joacă la victorie ia titlul!

Gnohere a punctat decisiv demonstrând că și-a ales bine viitorul. Joc solid, legat, eficient. Foarte greu de marcat acest Harlem Ghohere. Vârf autentic. Când pune piciorul pe minge este dificil să fie deposedat indiferent de numele fundașului. Pe cât e de masiv pe atât e de mobil în desfășurarea fazei. Prin prestația cu Craiova, „Bizonul” a demonstrat că are valoare și că se poate conta pe el în Liga Campionilor.
CSU Craiova, ca și la Ovidiu, nu a riscat sperând din nou într-un contraatac norocos. Cu puștii lui Hagi a mers că nu au experiența unor astfel de jocuri dar cu FCSB norocul s-a terminat subit. Reghe și-a pus echipa să paseze calm, meticulos, să pregătească cu atenție fiecare atac. Până la urmă, pregătirea fizică și inspirația la schimbări au făcut diferența: Boldrin în locul lui Muniru, Gnohere în locul lui De Amorim și Jakolis în locul lui Pleașcă.
Nu știu ce vrea Craiova de la acest play-off. Dacă ar fi țintit titlul juca la victorie. De etape bune, alb-albaștrii nu numai că nu marchează dar lasă impresia că se mulțumesc cu egalul. O atitudine care nu-i ajută pentru că matematica nu iartă. Decât două remize cu același adversar mai bine câștigi un meci și pierzi a doua partidă. Astfel, în loc de două puncte se câștigă… trei! 🙂
Singurele formații care au arătat că vor și știu să joace la victorie sunt Viitorul și FCSB. De aceea sunt pe primele două locuri de unde cu greu mai pot fi detronate. Bine, se spune că în fotbal este posibil orice dar la ce s-a jucat până acum în play-off, Viitorul și FCSB vor da marea bătălie pentru câștigarea campionatului!