Simona, umbra Navarro și încăpățânata Svitolina

iunie 6, 2017 in Tenis

Simona Halep este gata pentru marele duel cu Elina Svitolina, cea mai bună jucătoare din 2017 !!!

Simona Halep a făcut-o una cu pământul pe Carla Suarez Navarro, o jucătoare de superclasă pe zgură. Culmea, pe această suprafață „Simo” nu câștigase în fața ei. A reușit asta luni, de sărbătoarea Rusaliilor. Un semn bun pentru ceea ce va urma la Roland Garros. Dar să rămână cu picioarele pe pământ. Navarro a fost umbra jucătoarei pe care o știam din turneele WTA. Carla nu a contat, nu s-a regăsit nicio secundă. Jocul Simonei a fost strălucitor, mentalul la fel însă în fața ei s-a aflat o jucătoare care ne-a dat senzația că s-a considerat învinsă de la primele mingi. Cu Elina Svitolina (nr. 6 WTA) va fi un joc infinit mai greu. Ucraineanca este o încăpățânată, joacă tare fiecare minge din set, chiar și la 0-5, are știința jocului. Victoria de la Roma, în fața lui Halep, îi dă un plus la moral dar dacă Simona își face jocul precis și în viteză are prima șansă la biletele pentru semifinale!

Taifun, uragan, tornadă… Cam așa poate fi descris jocul etalat de Simona Halep în fața spanioloaicei Carla Suarez Navarro. Carla, una dintre cele mai valoroase jucătoare pe zgură. „Simo” a năucit-o de la primele schimburi de mingi. Unghiuri precise, lovituri în forță, viteză și, atenție, mingi jucate puțin mai înalt care au incomodat-o teribil de Navarro.
Cu toate astea, ar fi bine ca Simona să uite repede acest succes. Nu de alta dar în fața ei s-a aflat o umbră, nu Carla pe care o știm. Mental, jucătoarea spaniolă a fost praf. S-a văzut de pe Lună că îi este frică de Halep, că s-a resemnat de la primele ghemuri. Asta nu diminuează cu nimic meritele Simonei doar că un plus de precauție nu strică.
Elina Svitolina, adversara din „sferturi”, a ajuns în fața Simonei Halep după un meci istovitor cu croata Petra Martic (nr. 290 WTA): 4-6, 6-3, 7-5. O victorie chinuită după ce a fost condusă cu 5-2 în setul decisiv. De aceea este periculoasă Svitolina. Renaște din senin atunci când este aproape învinsă. O forță de regenerare incredibilă care vine dintr-un mental puternic, o condiție fizică impecabilă și un joc construit în funcție de slăbiciunile adversarei.
Dar cât de încăpățânată este Svitolina și oricât de în formă ar fi, Simona poate câștiga în fața ei. Ar fi o răzbunare după meciul și trofeul pierdut la Roma. Dacă totul este ok la gleznă, Simona Halep are prima șansă în fața Svitolinei. „Simo”, joacă cum știi și va fi bine!