Minunata Simona !!!

iunie 8, 2017 in Tenis

Simona Halep poate învinge „mașinăria” Karolina Pliskova. Dacă „Simo” are încredere avem și noi!

Finala din semifinale. Ziua cea mare pentru Simona Halep. O jucătoare care a demolat ideea că sportivii români sunt slabi la capitolul mental. Ce a reușit „Simo” nu poate fi descris în cuvinte. La 1-5 în cel de-al doilea set cu Elina Svitolina ochii ei au rămas aceeași, fix pe adversară, încrezători, iar sprâncenele ușor încruntate au transmis tuturor un mesaj clar: „Nu mă las!”. Concentrarea ieșită din comun a fost cheia calificării Simonei în semifinalele de la Roland Garros. Meciul cu Svitolina a fost greu dar cel de azi, cu Karolina Pliskova (nr. 3 WTA), se anunță și mai greu. Chiar și așa cred că „Simo” este favorită pentru că joacă bine. Asta s-a văzut în fiecare lovitură, în fiecare pas făcut la Roland Garros. Sunt onorat să am șansa să scriu despre minunata Simona Halep. O sportivă care are încredere în ceea ce știe și ce poate. E vremea ei!

Unii m-au criticat când am scris că Simona Halep a jucat în „optimi” cu umbra Carlei Suarez Navarro. Meciul ăla, un fel de antrenament cu public, în afara dozei de încredere nu a ajutat-o prea mult. S-a văzut, s-a simțit în meciul cu Svitolina. Forma excelentă și încrederea căpătată de „Simo” la acest turneu au făcut să întoarcă în favoarea ei un meci aproape pierdut.
De la Madrid încoace, Simona a intrat într-o stare de zile mari, de campioană autentică. Ochii fixați pe adversare și sprâncenele încruntate trădează o concentrare totală. Fiecare lovitură trimisă de „Simo” arată forță, precizie, știința de a deschide cele mai bune unghiuri, folosirea slăbiciunilor adversarelor din fața ei.
Cu Karolina Pliskova, astăzi, este marea finală. Păcat că se joacă în… semifinale. Cifrele anunță o confruntare tensionată și spectaculoasă. La Paris, Simona a stat mai puțin pe teren decât Karolina, 6h 53min față de 7h 52 min cât a avut cehoaica. „Simo” are 4-1 în meciurile directe jucate toate pe hard. Dar acum va fi pe zgură. Aici Simona este în mediul ei, iar jocul precis și simplu va avea câștig de cauză în fața riscurilor pe care Karolina este tentată să și le asume.
Nu va fi ușor. Apăsarea este imensă pentru ambele sportive așa că va conta cine își stăpânește mai bine nervii. După incidentul de la Miami, cu antrenorul Darren Cahill, Simona și-a reevaluat condiția, comportamentul, iar acum este pregătită să ajungă acolo sus unde se avântă vulturii. Minunata Simona, de o mie de ori merită să spunem minunata Simona !!!

P.S. Meciul împotriva Karolinei Pliskova se va juca azi pe arena „Philippe Chartier” și va începe la ora 17:30 fiind transmis în direct de Eurosport.