Halep și Real, același atu: viteza!

iunie 4, 2017 in Special

Simona Halep și Cristiano Ronaldo; viteză, voință, putere !!!

Putem pune egal între Simona Halep și Real Madrid? Fără să amestecăm merele cu perele, adică tenisul cu fotbalul, cred că merită să încercăm comparația. Victoria Simonei în fața Kasatkinei și triumful Realului în fața lui Juve au la bază o trăsătură comună a jocului lor: viteza. În urmă cu câteva luni, experții australieni au dat publicității un studiu din care rezulta că Halep este cea mai rapidă jucătoare de tenis din lume cu o viteză de 23,04 km/h. De aceea a ajuns în „optimi” la Roland Garros. Realul este echipa cu cel mai uite contraatac din momentul când intră în posesia mingii. De aceea s-a impus categoric în fața lui Juve. Viteza a făcut diferența!

Victoriile categorice reușite de Simona Halep și Real Madrid au în comun un detaliu deloc de neglijat în sportul de azi: viteza. La acest nivel de valoare, de cele mai multe ori, diferența o face jocul în viteză. Cine este mai uite, câștigă!
Interesant, în noiembrie 2016, cei de la „Tennis Australia” au făcut public un studiu luând în considerare viteza pe minimum trei metri şi analizând performanţele din ultimii trei ani la „Australian Open”. Surprinzător, „Simo” este nr. 1 în acest clasament inedit cu 23,04 km/h. Cine credeți că o urmează în ierarhie? Carla Suarez Navarro, adversara din optimile de finală de la Roland Garros, cu 22,48 km/h. Viteza de joc i-a adus Simonei victoria clară din turul 3 în fața Dariei Kasatkina (nr. 28 WTA), cu 6-0, 7-5, viteza va face diferența și în confruntarea cu Navarro. 🙂 Este adevărat, la Openul Australiei se joacă pe hard outdoor, iar la Roland Garros pe zgură, o suprafață mai lentă. Dar cu atât mai mult este important studiul!
http://www.tennis.com/pro-game/2016/11/fastest-players-tennis-djokovic-halep-murray-kerber-dimitrov/62637/
În finala Ligii Campionilor, Real Madrid a surclasat pe Juventus Torino cu un incredibil 4-1 după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1. Mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu Juve? Cred că răspunsul e simplu: după pauză, Real a mărit simțitor viteza de joc. Madrilenii au evoluat în funcție de două lucruri: presingul exercitat de Juventus și zona în care se desfășura acțiunea. Cu mingi pentru viteza și detenta lui Ronaldo, cu triunghiuri de pase scurte pentru a da peste cap apărarea cu trei fundași centrali a italienilor.
Real Madrid a pus mâna pe trofeul UEFA Champions League dar Simona Halep mai are de muncă. Dacă „Simo” va fi bine la gleznă și va păstra viteza de joc la cote înalte trofeul de la Roland Garros e mai aproape de vitrina ei decât și-a imaginat vreodată!